Filippinerna: Cebu

Back In Cebu City!

Malapascua va en jätte fin ö, med krit vita stränder. Och väldigt lätt att ta sej dit med vilket vi gillade. Det tog
4 timmar med buss till norra delen av Cebu till en stad som heter Maya. Och väl från Maya fick man ta en båt över som tog ca 30 min, så ca 4 timmar och 30 minuter tog det för att komma fram till paradiset! Och för en löjlig summa som 50 kr tur och retur.

Det va en ganska lugn ö, vilket va skönt. Men det som förvånade oss va att det va så himla mycket Svenskar, det va i stort sett det enda turisterna som vi stötte på. Svenskar överallt, och vi som trodde att till Filippinerna har inte så många svankar hittat än. Men vi hade visst fel, visst det ärju inte som Thailand där varenda en är svensk och det tackar vi för.

Igår hann vi med att ha en heldag på standen, det va skönt att plaska runt lite och bara läsa bok för en gång skull. Vi tog oss även en tur runt på ön framåt eftermiddagen för att kika runt lite, och jag tror vi hann gå igenom 3 olika byar innan vi tillsut vände tillbaka. Så ön va större än vi trodde!
När vi kom tillbaka till vårat boende så lyckades vi tajma in solnedgången perfekt. Och det va så himla vackert att se himlen skifta i alla möjliga färger. Jag älskar verkligen solnedgångar! Vi fick även sällskap av ett galet gäng ungar som for runt och busa för fullt!

Väl tillbaka i Cebu så visade det sej att vi va utelåsta, för att Ikay som är hemmbiträde hade åkt hem till sin by. Vi skulle ju egentligen vart borta till imorgon men kom tillbaka tidigare för att slippa stressa.
Så vi hängde lite med gannarna här på gården medans vi vänta in henne!

Imorgon Onsdag är ju våran sista dag i Filippinerna, och det blir nog ganska lungt för oss. Vi ska nog packa klart allting och göra oss redo för Singapore, för vi måsta lämna huset senast 04.30 på torsdag morgon. Men som en avslutning så ska Inday Nita och hennes familj bjuda på middag hemma hos dom, och det ser vi fram emot.
Dom har vart så himla snälla mot oss under dessa veckorna och visat oss runt i deras hemstad, bättre guide
kunde vi inte ha bett om!
Och för att inte tala om Flordelis och Leif, ni är ju hur goa som helst som har låtit oss bo i erat hus
under dessa veckorna.

Tusen Tusen Takk!!!

Bilder fran igar....























Bilder fran idag....












Kommentarer
Postat av: mariann

Återigen: Underbart! Yänk om vi kunde mötas i Polynesien om någon månad! Kramar

2010-12-07 @ 14:28:46
Postat av: Rayangunhild

Just found this site and will find it a great use as I collect Sask. postmarks and need to find the location on a map to fit into my pages. Will pass this site onto other collectors who will find it very useful.

2011-04-05 @ 14:11:57
URL: http://rayangunhild.blog24h.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0