Malaysia: Kuala Lumpur

Tjohooo!

Nu ar vi framme i Malaysia, anlande imorrse kl 05:30 lagom mora. Men det blev nagra timmars somn pa hotellet innan det va dags att dra ivag pa en shopping runda utan dess like, och detta va bara dag ett av tre! :)
Jag och Emmilia ska forsoka kopa allt har i Malaysia, eftersom det ar sa oroligt i Bangkok just nu sa blir det nog bara att hamta upp sakerna vi har pa storage och sen bege sej mot flygplatsen nar den dagen ar kommen. For vi vill inte ta nagra onodiga risker vi inte.

Sa idag har vi vart i shopping center hela dagen, och imorrn blir det fler! :)
Har hittat en hel del, sa det kanns kul!
Madde som inte far handla eftersom hon inte ska hem pa ett bra tag, trottnade pa mej och Emmilia ganska snabbt vilket ar helt forstaligt.
Men hon passa pa att klippa sej ist, fick en grymm frisyr med undercut. Sa hon ar en riktig pingla nu ma jag nog allt saga. Dock sa har hon fatt en reskompis under nagra av det kommande dagarna. Aven kallad "Den obligatoriska mens finnen"... :P

Vi fastnade ju pa Koh Lipe lite langre an vad det va tankt som sagt, men det va sa skont me. Det ar forsta stallet vi har stannat pa under en langre tid, och det va underbart att bara kunna fa slappna av och bara vara. Njuta av solen och varmen och den underbara naturen.
Koh Lipe ar klart den vackraste on som jag har vart pa i Thailand. Det ar sant man ser pa vykort, kritvita stander och helt klart, turkost vatten.
Sa nu har vi alla jobbat upp en riktigt fin branna, far aven hoppas att den sitter i ett tag nu tills man ska hem. Vill ju inte vara en blevfis da inte.

Det finns inte sa mycket att gora pa Koh Lipe forutom att slappa, sa vara dagar va ganska sa lika varandra. Vi hitta ett favorit stalle som vi at alla vara mal me mat pa, trisst an men tycka men dom va grymma sa det kanndes bara dummt att prova nytt! Gick liksom inte att fa det battre. :)
Kvallarna spenderade vi med att sitta och snacka, eller kika pa nan film. Lag aven pa standen vissa kvallar och kolla stjarnor och prata om allt mellan himmel och jord.

Under varan resa till Koh Lipe sa traffade vi tva svenska killar fran Malmo, Filip och Andre. Sa vi har hangt en del, kan ju nastan saga att vi fick tva nya "tjej kompisar" for att med dom pratades det om allt mellan himmel och jord. Madde som latt har lite overskotts energi, garna pa kvallen nar vi andra vill sova. Da tyckte jag och Emmilia att det va perfekt att dom fanns till hands och kunde roa henne! :)
Hade en grym tid pa Koh Lipe som sagt, och det ar ett stalle som jag varmt kan rekommendera! Det ar nog svart att inte trivas dar om man sager sa.

Ar ju som sagt i Kuala Lumpur just nu, och kommer att vara har tills pa mandag eftermiddag. Och gissa vart nasta stopp blir da?

Jo det ar sa att da packar vi vara vaskor for att aka till Bali! Och det blir nog min sista anhalt innan jag beger mej hemmat till Svealand igen. Sa nu kan man borja rakna ner lite smatt.
Min kara bror ar tydligen me pavag till Bali inom den narmaste tiden, sa nu hoppas jag verkligen att vi kan tajma varandra och ses. For dessa manerna har vi missat varandra precis. Och nu har jag inte traffat han och ida sen i Augusti sa saknar dom, det gor man. Sa jag haller tummarna...

Nu maste jag nog ta och sussa kudde om min kropp ska orka me annu en shoppingdag imorgon.

Ta hand om er alla dar hemma!
Uppskattar alla kommentarer som skrivs! :)

Mormor och Morfar, en extra tanke till er. Finns i mina tankar dagligen!


Thailand: Koh Lipe

Dalig pa att uppdatera ar jag just nu!
Men internet har ar inget man kollar vardagligen da det kostar shortan.
Men vi ar kvar pa Koh Lipe som sagt, trivs som fisken i vattnet.

Har spenderar vi dagarna med att sola och bada, lasa en massa bocker och bara njuter rent ut sagt.
pa kvallarna blir det mest soft hang eller filmhak.
Sa vi overlever!

Men pa torsdag sa aker vi vidare!
Malaysia nasta for att fylla vaskan med lite shopping!
Kanns inte helt fel heller maste jag erkanna!

Skriver mera nar tilfalle ges!

Kram till er dar hemma!

Thailand: Koh Lipe

Koh Lipe ar helt underbart vackert!
Turkost vatten och kritvit sand!
Love It!




Thailand: Koh Lanta

Nu va vi tyvarr bara 3 kvar!
Nathalie skulle ju hem till Sverige va det tankt, men verkar tyvarr ha fastnat i Bangkok eftersom alla flygplaster fortfarande verkar vara avstangda. Sa vi ar lite oroliga for henne. Och sen ar det ju inte allt for kul att va ensam heller. Men vi far hoppas att hon snart kan komma ivag, och fa flyga hem!
Haller tummarna for dej vannen!

Nu nar du har akt Nathaile sa verkar det som att jag far ta alla mygg bett! Not good not good! Dom kom ju till dej innan, men nu du nu hitta dom tillbaka till mej sa fort du lamnade oss! Sa just nu ar det jag som gar och kilar sonder mej pa fotterna, dom javlarna ska minnsann fa sota! :)

I phuket hann jag och Emmilia ga pa bio en kvall, lyx va det! Fanns till och me salta popcorn att kopa och det ar inte ofta man kan hitta det! Tittade pa en 3D film, och det va forsta gangen som jag gjort det! Va lite kul! Dock ingen film som jag skulle sett hemma, men har ar man inte sa krasen! :)

Har pa Koh Lanta har vi mesta solat och badat!
Passat pa att lasa lite bocker, har haft en dalig period med det nu ett tag.
Hyrt moped och akt runt pa on lite granna. Har nera aker ju alla pa samma sa vi vill ju inte va samre, utan hyrde en moped och trock ihop oss pa! :)
Och det har gatt battre an forvantat far vi nog saga!

Vi bor pa Nature Beach just nu, det ar samma stalle som jag och Madde va pa for 4 ar sedan. Sa det va kul att komma tillbaka och traffa alla igen! Och glada blev dom me, nar dom sag att det va vi!  

Imorgon sa ska vi aka till Koh Lipe for en snabb visit, och sen blir det nog Malaysia nasta.

Ar lite stressad sa hinner inte skriva sa mycket mera nu!
Men hor av oss snart igen!
Allt ar bra med oss iaf !

Kram !


Karlek!

Desperate for changing
Starving for truth
I'm closer to where I started
Chasing after you
I'm falling even more in love with you
Letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you

Forgetting all I'm lacking
Completely incomplete
I'll take your invitation
You take all of me now...

I'm falling even more in love with you
Letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you
I'm living for the only thing I know
I'm running and not quite sure where to go
And I don't know what I'm diving into
Just hanging by a moment here with you

There's nothing else to lose
There's nothing else to find
There's nothing in the world
That can change my mind
There is nothing else
There is nothing else
There is nothing else

Desperate for changing
Starving for truth
I'm closer to where I started
Chasing after you....

I'm falling even more in love with you
Letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you
I'm living for the only thing I know
I'm running and not quite sure where to go
And I don't know what I'm diving into
Just hanging by a moment here with you

Just hanging by a moment (here with you)
Hanging by a moment (here with you)
Hanging by a moment here with you

 


Thailand: Phuket Town

Godmorgon Godmorgon !

Har egentligen inte sa mycket att skriva, utan hade mest lite do tid over!

Idag sa skiner solen har som vanligt, har nere behover man aldrig tvivla! :)
Dock har vi saknar ett riktigt regn ibland, bara fa krua in sej och mysa!

Saknar varen hemma gor man me, det ser sa mysigt ut med alla bilder folk lagger upp. Blommorna borjar sla ut och varmen borjar sprida sej i kroppen! Varkanslor!

Verkar ju vara lite kaos hemma i Sverige just nu med flygtrafiken. Sa vi far ju se hur det gar for Nathaile att ta sej hem, all flygtrafik verkar ju vara avstangd just nu. Och dom verkar ju inte riktigt veta hur lange till det kommer att vara sa heller.
For Nathalie tror jag dock inte att det hade gjort natt med lite extra semester, hon hade nog bara blivigt glad om hon fick stanna langre!
Vi far val avvakta och se vad dom sager.

Det enda jag kanner ar att man vill inte skicka henne till Bangkok i onodan heller, sa som laget ar just nu dar. Sa det basta vore ju om hon kunde fa aka direkt till flygplatsen.
For att efter att vi akte fran Bankok nu sist sa verkar allt ha blivigt varre! Nu ar det tydligen minst 23 st som har blivigt dodade och over 800 skadade i kravaller som uppstat. Sa jag tror att man ska halla sej borta sa lange det gar! Men det verkar inte va turister dom gett sej pa iaf, och det kanns ju lite lugnare.
Men vi kommer ju inte utsatta oss for onodiga risker, det behover ni inte oroa er for hemma!

Vi far helt enkelt avvakta och se!

Idag sa ska jag och Emmilia ga och kika lite i kopcentrum har i Phuket for att fordriva lite tid. Se om vi kan gora nagra fynd och kanske till och me ga pa bio!
Jag har nog tjajat om bio sen jag kom ner, tycker att det ar sa mysigt att ga pa bio! Och tv och film ar man ju inte bortskamd me nu precis.

Bye bye, nu vantar lite shopping!

Thailand: Phuket Town

Ar just nu i Phuket Town pa en snabb visit, blir ju aldrig riktigt som man planerar! :P
Har ar jag just nu iaf!

Vi fastnade ju pa Phi Phi nagon dag langre an va det va planerat, for jag fick i mej nan dum bakterie eller influensa av nagot slag som inte riktigt ville ge med sej. Sa jag va sangliggande och illamaende i 2 dygn. Helt dackad! Hopplos och liten kanner man sej verkligen nar man blir sjuk har nere, fy tusan vad jag hoppas att detta va forsta och sista gangen pa denna resan.
Och det som retar mej lite extra ar att jag som inte druckit eller festat pa denna semester ska bli liggande. Det borde ju vara jag som klarar mej bast da tycker jag! :)
Men sa va ju tyvarr inte fallet...
Borjar att kanna mej battre nu iaf och det ar huvudsaken!

Vara gannar pa Phi phi raddade ju mina dagar dar nere under tiden jag madde piss. 2 Killar fran Stockholm som va supertrevliga, dom va sa snalla och lanade ut sin ena dator till mej sa att jag kunde fa titta pa film iaf. Och det va verkligen uppskattat, for att ligga och stirra in i vaggen trottnade man pa ganska snabbt.
Sa tack Max och Rami for det!

Man saknar verkligen att inte ha en dator med sej nu nar man reser. Jag tankte kopa en liten att ta med mej, men tankte att det kommer nog inte till anvandning sa ofta. Men ack sa fel man kan ha. Det finns ju Wifi pa alla hotell och cafen sa det hade ju verkligen kommit till nytta. Och sa saknar man att bara kunna fa se en film lite da och da, och att fa sitta pa internet i lugn och ro utan att kanna sej stressad.
Men samtidigt sa har man semester och ska inte fastna framfor en dator, jag vet jag vet! Men lite gott hade det allt vart!

Vattenfestivalen pa Phi Phi va helt galen, folk va helt hysteriska! Alla hade vatten krig overallt! Man kunde inte ga 1 meter utan att bli dyblot! Och att se alla Thailandare festa som tokar hor inte till vardagen. Dom hade klatt upp sej i fina drakter, och gick som i karnevaltag over on. Sjong, dansa, kasta vatten och spela musik!
Akta lycka!

Idag sa langtar jag hem extra mycket. Vissa dagar ar jobbigare an andra och det far man val bara acceptera antar jag. Men idag har jag och Brandon vart tilsammans i 9 manader, och jag skulle verkligen onska att jag va narmare nu! Miss you Webbis!



Thailand: Koh Phi Phi!

Halloj nara och kara!

Ville bara ge ifran mej ett livs tecken och saga att allting ar bra!
Planerna blir ju inte alltid som man tankt sej, men vi hamnade en snabbis pa Phi Phi nu ist till att borja med. Nathaile aker ju snart hem och kande att hon ville hinna parta lite, innan varen i doda Halmstad vantar henne dar hemma. Sa vi tog vara ryggsackar och begav oss till on!

Att flyga fran Vitenamn till Bangkok va riktig lyx, gick ju sa hilma for me. va framme pa 1 timme och 3o minuter sa man hann ju knappt slummra till. Pa flygplatsen nar vi skulle checka in sa va jag sa fruktansvart nyfiken pa hur mycket jag vagde. Eller det va vi allihopa eftersom vi inte sett en vag pa ca 6 veckor nu. Sa vi fraga sa snallt efter att vi checkat in vara vaskor om vi kunde fa stalla oss pa bandet och vaga oss. Och visst fick vi det, och hon och det andra fick sej ett gott skratt kan jag lova! Dom tyckte val att vi va riktiga idioter, och det va nog inget som dom upplevde dagligen!
Och kan ju erkanna att det va en ny erfarenhet for mej me, inte varje dag man far vaga sej pa en flygplansvag!

I Bangkok hade vi 2 stressig dagar med en hel lista pa saker som vi skulle hinna shoppa. Sa mycket somn blev det inte. Det ar ju sa oroligt i Bankok nu me, med alla protester sa vissa delar som vi hade planerat att besoka va avsparrade av de " Red Shirts". Dom holl till 2 gator fran oss dar vi bodde, och dom haller verkligen pa dygnet runt. Att dom orkar...
Men nu vet ni dar hemma iaf att vi inte ar kvar, har hunnit fatt en del oroliga mail eftersom det tydligen har gatt illa med folk dar nu, men vi lever och mar bra har! Sa oroa er inte! :)
Och vi har inte nagra planer pa att aka tillbaka heller pa nagra vackor sa da ska det nog ha hunnit lugna ner sej far vi hoppas!

Imorgon ar det  "pre party" pa Songkran har i Thailand. Thailand svar pa varat nyar. Sa da har man vattenkrig i ett helt dygn. Ska bli kul att uppleva och se hur det gar till. Vi har fatt varsina vatten pistoler nar vi handlade i Bangkok sa vi far ju hoppas att det kommer till anvandning!





Solis!


Lyx att fa flyga!



Det gillar vi, mera av det!


Jag ser ju ut som en "pase skridskor" efter ett dygns resande. Men det ar tur att min nya van kompenserar upp det for oss bada! :)


Vietnamn: Na Trang.


Jag i Pai.


Hittade lite elefanter langs med varan mopedtur i Pai.


Alskar denna bilden!


Laos!


Laos!


Tjejerna ar ju tokiga i ol!


The Blue Lagoon i Laos.


Sahar stora fiskar badade man me. Panik!



Jag och Nathaile skulle saklart hoppa!


Jag och Madde kunde inte lata bli att kolla vad Nathaile hade for sej inne pa toaletten. Och denna va det basta sattet vi kunde komma pa for att snoka!


4000 Islands Laos.


Solnedgangen pa 4000 Islands.


Soluppgangen utanfor varan bungalow!


En liten battur till fastlandet dar buss till Kambodja vantade.


Ankor Wat och alla dess olika tempel.


Vi!


Wiiiii!!!


Yoga pa hog niva!


Ankor Wat.


Jag njuter av den vackra utsikten!


Monumentet med alla kranium som finns pa Killing Fields.


Sa hemskt och svart att forsta!


Ofattbart!


Kladerna som va fran manniskorna!
R.I.P


Cu Chi tunnlarna i Vietnamn.
Har fick man halla in magen kan jag saga, for mycket plats va det minsann inte!


Trangt va det!


Jag och Madde pa Standen i Vietnamn!


Fick ju passa pa medans man hade chansen tankte vi.
Men roda som kraftor 2 timmar senare fick vi lida utav varat beslut!
Aj aj aj !


Vackert langs med standen ar det ju har i Na Trang.
Men att aka hit pa Charter ar inte att rekommendera.
Vi har gatt igenom hela staden och det finns inte mycket att gora.



Lyckades ju hinna fa upp en del bilder nu som ni kan kika pa dar hemma! :)
Jag sitter och vantar pa tjejerna just nu som ar pa en ansiktsbehandling. Sen ska vi ga och hamta upp bikinis som jag och Emmilia har bestallt och sytt upp. Sa jag hoppas verkligen att dom blir bra! Va en liten rolig ide tyckte vi, sa vi chansa iaf.

Inatt sa aker vi tillbaka till Ho Chi Minh for att imorgon kvall flyga vidare till Bankok. Vi har langtat tillbaka till Bankok nu allihopa sa det ska bli kul att komma fram. Sa da kommer det att bli shopping for hela slanten. Ar ju dock lite oroligt i Bangkok just nu men vi hoppas att vi ska slippa hamna mitt uppe i det.
Sen vantar ca 6 dagar pa Koh Lipe med sol och bad, innan Nathalie beger sej hemmat.

Har i Na Trang har vi gatt runt for att forsoka fa koll pa staden. Det gar ju mycket charter resor hit fran Sverige sa vi trodde ju att detta skulle va en kanon stad, med en massa utbud pa olika saker. Men vi far verkligen ingen koll pa staden, och det finns inte alls mycket att fordriva tiden me forutom att sola och bada. Och eftersom vi har vart sa branda sa va det ju bara att glomma sol och bad! :(

Nu vantar en natt pa bussen, och vi alla haller tummarna att ingen ar aksjuk denna gangen.
Ha det bra dar hemma!






Vietnamn: Nha Trang.

Glad pask till er dar hemma!
Hoppas att den har firats med en massa god paskmat och godis saklart!
Det svenska smagodiset har vi klart borjat sakna har nere allihopa! Sa se till att ata for varan del me!

Imorrse kom vi till Nha Trang, vi tog en sleeping bus som vi tyckte va kanon till damen bakom oss borjade krakas ca 5 min efter start. Och sa fortsatte det hela natten lang. Jag gav henne en av mina aksjuke tabletter for att forsoka hjalpa henne men den kom ju kvickt upp den me. Sa det va ju bara att plugga in Ipoden i oronen, men hogsta volymen och forsoka sova bort ljudet. Man lider ju me henne pa samma satt!

Idag sa tankte vi att vi skulle ligga pa standen och pressa eftersom detta kallas Vietnamns Riviera, Och vi alla har kant oss bleka nu det sista veckorna. Sa ner till standen sprang vi nastan! Blev overlyckliga att fa bada i havet igen, och det va dessutom vagor har som man kunde hoppa runt i. Sa vi va som sma barn pa nytt! :)
Lyckan varade dock inte sa lange for efter ca 2 timmar sa va vi alla branda och roda som kraftor. Men men , smallar man far ta antar vi. Nar man vill va fin far man lida pin! :)

Hoi An som vi va i innan va verkligen en mysig stad. Vi hyrde cyklar och kollade runt i staden, gick saklart pa den lokala marknaden me dar vi gjorde en del fynd. Det fanns sma restauranger vart man an gick, och det va helt underbart! Pa kvallen los staden upp av alla mojliga sma rislampor i varldens alla farger.
Sa Hoi An gillade vi verkligen!

Vi va ju som sagt aven och besokte Cu Chi i Ho Chi Minh, det va intressant att fa se men det va nog mest den mest misslyckade utflykten vi vart pa hittils. Det enda som va kul va att fa krypa i tunnlarna, men resten va bara gjort for turister och tjana pengar pa allt. Och det gillar vi inte!
Sa er ni som ska till Vietnamn och gora denna utflyckt, vi avrader er till det! Det va inte vart det! Forsok att ta sej ut pa landet ist och fa se det fran lokalbefolkningen. Det ar varat rad iaf!
Men nu har vi gjort det iaf...

Far se vad vi hittar pa imorgon, vi far nog se vad hudfargen pa oss alla har att saga till om forst! Och sen ratta oss efter det!

Madde har forresten blivigt jatte gammal pa denna resan, eller gammal och gammal.. Hon ar ju redan aldst av oss. Men har om kvallen hittade hennes forsta gra harsta, vi holl ju pa att tuppa av allihopa! Do av skratt !
Men hon bjuder pa den har hon lovat, en dag ar ni ju andra me dar!

Take Care!


Vietnamn: Hoi An


Jag och Emmilia pa varan moped tur i Pai!


Promenerar over gransen till Loas fran Thailand!


Vi och varan van Jake efter en dag i Vang Vien med Tubing!



Grottorna i The Blue Lagoon, Vang Vien!


Vi i Kambodja pa Ankor Wat!


RSS 2.0