Vietnamn: Ho Chi Minh.

Sitter just nu pa varat stangda gest house intryckt mellan mopeder och ute mobler! :)

Vi kom hit vid lunchtid idag och allt gick kanon bra med att korsa gransen och sa, sa det va skont!
Idag har vi hunnit med att titta in staden, vandrat i timmar och kollat butiker och gator.
Det finns verkligen sa sjukt mycket av allt, man kan inte forsta att allt gar runt. Och trafiken ska vi inte prata om, det ar kaos vart man an ar. Tusentals mopeder som ska trangas och alla ska saklart fram forst! Sa nar man ska korsa gatorna sa samlar vi ihop oss till en klum och sen ar det bara att ga, for annars kommer man aldrig over! :)

Och att vara elektriker i denna staden, da kan man nog saga att man jobbar med doden. For sa mycket kablar som det hanger i varje stolpe kan man ju knappats veta vad det ar man jobbar me... Har tagit en bild pa det, men datorn har verkar inte hitta kameran som jag kopplat in sa vi far val forsoka lagga ut bara ett inlagg med bilder sa snart det gar! :)

Men folk ar super trevliga har, sa jag tror att denna veckan kommer att bli bra!

Igar va som sagt en tung dag, med mycket tankar och funderingar. Vi akte forst till Museumet S 21 for att fa lasa och forsta lite om vad som hande i Kambodja under denna hemska period mellan 1975 - 1979. Men det gar liksom inte att ta in, det va en san konstig och obehaglig kansla som man hade i kroppen nar man fick ga runt och se allt detta som fanns kvar. Allting stod ju kvar som det va pa den tiden, sangar och celler dar folk blev torterade. Bilder pa manga av det avlidna.
Det gick liksom inte att ta in, tararna rann langs med alla vara kinder medans vi forsokte forsta hur manniskan kan bli sa ond. Vad ar det som har gatt fel pa personer som gor detta. Kan man verkligen fodas sa ond?

LITE FAKTA FOR DOM SOM VILL LASA!

Säkerhetsfängelset S-21 Toul Sleng var från början en högstadieskola i Phnom Penh i Kambodja som under Pol Pots regim under 1975-1979 byggdes om till ett fängelse dit obekväma politiska fångar och intellektuella skickades efter att ha arresterats på order från Angkar-regeringen i demokratiska Kampuchea.

I fängelset satt fångarna i genomsnitt 2-4 månader. Efter denna tid av tortyr och svält avrättades fångarna. Uppskattningsvis 17 000 fångar, även kvinnor och små barn, skickades till S-21 på order från Angkar, varav endast tio överlevde. Toul Sleng var en plats som var ytterst topphemlig, ledd av Khang Khek Ieu, kallad Duch. Byggarbetare som arbetade utanför fängelset berättade om det som "en plats där människor gick in men aldrig kom ut". Byggnaden är idag folkmordsmuseum där man kan titta på fängelset som det påträffades när vietnamesiska trupper befriade Kambodja från de Röda khmerernas regim 1978. På väggarna sitter tusentals foton av de avrättade fångarna som togs innan de skickades till avrättningsplatsen.


Efter S 21 tog vi oss ut till The Killing Field. Inne pa omradet sa har dom ett 18 vaningar stort monument. Dar finns alla kranier bevarade, och sorterade efter alder, barnen hogst upp och de aldsta langst ner. Och pa golvet under alla kranier sa lag det en stor hog med klader fran alla manniskor.
Det va sa overkligt, och man kan inte forsta att detta hande for inte sa lange sen.
Vi gick runt pa omradet och det va uppgravda massgravar vart man an tittade. 86 st massgravar  har dom graft upp, men bestammt att lamna det som det ar just nu.
Det fanns ett trad som dom slog ihal barnen emot, for dom ansag att dom inte ville odsla det dyra kulorna pa dom. Det gar helt enkelt inte att forsta!!!!

Aven om det va sa hemskt att se detta sa va det anda intressant och nyttit att se, om man nu kan uttrycka sej sa, utan att det later helt fel. Tankarna snurrade ju och det diskuterades en helt del mellan oss igar.
R.I.P.


Imorgon sa ska vi aka till Cu Chi tunnlarna som ar ett ar ett otroligt stor underjordiskt tunnelsystem som ursprungligen strackte sig anda fran Ho Chi Minh City till den kambodjanska gransen. Man borjade bygga detta 1948 och holl pa i 25 ar, sa idag finns det ca 250 km tunnlar.
Sa det ska bli intressant att se, jag hoppas dock att man inte far kalustrofobi nar man ar dar nere!

Hoppas att vi som sagt kan bjuda pa lite bilder snart !
Hall ut, det kommer!


Kambodja: Siem Reap.

Hittade ett boende har i Siem Reap som hade gratis internet, sa varfor inte skriva nagra rader nu da innan det ar dags att sova. Man maste ju utnyttja faciliteterna har pa hotellet, som min kara bror skulle ha sagt.

Idag va dagen som jag, Madde och Nathaile verkligen sett fram emot kommen. Aven om det inte blev manga timmars somn inatt sa hoppade vi glatt upp ur sagen pigga och glada. (Madde hade dock en jadra morgon humor, men det la sej ganska snabbt, nar vi fatt i henne frukost. Men ibalnd far man passa sej!) :)
Vi skulle fa se Angkor Wat idag!
Emmilia har ju vart har forut, och redan sett det sa hon valde att stanna hemma denna gangen. Hon utforskade isf Siem Reaps alla sma gator och horn. "

Vi hyrde oss iaf en tuk tuk for hela dagen och begav oss ivag, hittade lite fakta om det om aven ni dar hemma tycker att det ar intressant att lasa om det.

Angkor Wat
(ungefär "stadstemplet" på khmer) är det mest berömda templet i ruinstaden Angkor i norra Kambodja. Tempelkomplexet byggdes av kung Suryavarman II (1113-1150) som en hinduistisk helgedom tillägnad guden Vishnu. Under 1300- eller 1400-talet konverterades templet till en theravadabuddhistisk helgedom, vilket det mer eller mindre fortsatt att vara ända tills idag, även om resten av Angkor övergavs under 1500-talet. Området upptogs på UNESCO:s världsarvslista 1992.

En vallgrav och en yttre mur omsluter tempelområdet. Huvudbyggnaden består av gallerier med stenreliefer som omsluter inre gårdar med bassänger (dock ej vattenfyllda) och den centrala byggnaden på vilken de fem tornen står. Huvudentrén är från väster och dit kommer man via en lång bro över vallgraven till huvudporten i yttre muren. Angkor Wat föreställer det hinduistiska universumet, med de centrala tornen representerande det heliga berget Meru, de yttre murarna bergen som omger världen och vallgraven oceanerna därbortom.


Det va nagot utan det maktigaste som jag sett, jag har fortfarande svart att ta in det. Aven om man nypte sej i armen nar man stog mitt i det sa gick det liksom inte att fatta. Det va sa fantastiska byggnader, ruiner och hantverk mitt i allt sa det gick knappt att ta in.
Alla stenar som templena va uppbyggda av hade som ingraverade ansikten, buddhafigurer med smycken och en massa histora i sej. Man har sa svart att ta in att manniskorna verkligen har statt och gjort allt detta vackra for hand.
Det va verkligen en hojdpunkt pa resan som vi kan bocka av, och bilder kommer sa fort vi far en okej data att lagga upp det pa. For ni kan rakna med att det tog vi en hel del av. Man ville verkligen inte missa nagonting. Aven om vi va dar i 9 timmars sa hann vi langt ifran att se allt som fanns, men vi fick me valdigt mycket av det som fanns anda. Men hade man tiden sa kunde man ju spendera dagar och veckor dar inne.
Sjalv har jag ju inte sett Tomb Raider filmen, men den ar inspelad i ett av dessa templena som vi fick besoka idag. Man va som i en helt annan varld idag kanndes det som.

Av det lilla som jag har sett av Kambodja sa gillar jag det verkligen maste jag saga. An sa lange har jag bara fatt ett bra intryck.
Men det ar klart att det finns en baksida ocksa...
Kambodja ar ju sa ett enormt fattigt land, sa pa manga stallen som man gar sa stoter man ju pa tiggare. Och det ar sa hemskt att se, det ar sma barn som ska sova om natterna som springer runt med sina sma syskon som bara ar manader gamla och tigger. Man onskar verkligen att det fanns natt man kan gora for att stoppa det, for barn ska verkligen inte behova vaxa upp pa det sattet...

Imorgon bitti sa aker vi vidare till Phnaom Penh, vi ska ga och titta pa The Killing Fields imorgon. Det kanns hemskt, men ska aven bli intressant att se. Man kommer sakert att fa sej yttligare en tankestallare och verkligen uppskatta saker pa ett annat satt.

The Killing Fields ligger lite söder om Phnom Penh. Här avrättades ungefär 17 000 personer. Till the Killing Fields fördes de så kallade ”skyldiga” efter att de hade bekänt osanningar efter tortyr på Tuol Sleng. Här avrättades de och placerades därefter i massgravar. Man splittrade familjer och de som avrättades fick aldrig en möjlighet att säga adjö till sina nära och kära.

Kommer nog som sagt bli annu en dag som inte kommer att lamna en oberord.









Laos: 4000 Island

Tanka skriva nagra snabba rader innan vi aker vidare.

Just nu ar vi pa 4000 Islands, resan hit gick bra. Vi akte sovbuss vilket blev en ny erfarenhet. Vi hade dock tur och fick hela bakre delan av bussen for oss sjalva sa vi hade det guld om man jamfor med alla det andra som fick trangas. Dock kan jag ju inte pasta att det va bekvamt, men fram kom vi iaf.

Det ar ganska lungt pa denna on sa det finns inte allt for mycket att gora, dagarna har vi tillbringat i hangmattan, badat i Mekong floden och aven cyklat runt on. Man ska kunna se delfiner har me, men den turen har vi dock inte haft.

Vi bor i en bungalow precis vid mekongfloden, det ar vackert har med alla det sma oarna i vattnet. Sa aven om detta inte ar nan favorit sa ar vi anda glada att ha sett det!

Tiden borjar ju tryta lite for oss just nu, Vi har ju redan vart har i 1 manad redan (Sjukt), och Nathaile ska hem om ca 3 veckor. Sa sista tiden nu blir det fullt schema. Imorgon aker vi till Kambodja och kommer att vara dar i ca 3 dagar. Sen ska vi vidare till Vietnamn for att vara dar i ca 1 vecka. Och den 7 April flyger vi fran Ho Chi Ming till Bankok, och sen ska vi vara pa Koh Lipe den sista veckan som Nathaile ar me.
Sa det ar tajt just nu, man onskar att det fanns lite mera tid sa man hann fa ett bra intryck av alla landerna men vi forsoker sa gott vi kan  iaf. Det ar ju iaf kul att ha fatt sett lite annat an Thailand me, aven om vi alla langar tillbaka dit. Man kanner sej hemma pa natt satt anda dar.

Nasta gang vi hores blir val i Vietnamn, men nu vet ni vart vi ar pavag iaf om vi inte skriver pa ett tag!


Bjuder pa en gammal bild! :)


Laos: Vang Vien.

Tjohoooo!

Nu har vi vart i Laos sen i lordags, vart en lang resa som totalt tog 1 1/2  dygn innan vi va framme. Vi vandrade over gransen mellan Thailand och Laos i lordags morrse, over The Friendship Bridge. Vi fixade Visum nar vi val va over pa Laos mark och det flot pa bra!
Trotta och sletna va vi nar vi val kom fram och en dusch va valbehovligt, det ar val det minsta vi kan kalla det!

Vi ar ju just nu i Veng Vien, det ar en by mitt i ingenstans egentligen. Folk aker hit for att prova "In the Tubing", det ar som en stor lekplats for fulla manniskor. Man svingar sej fran hoga hojder ut i trampetser, slapper taget och hamnar i vattnet. Det finns vattenrutchkaner, gyttjebrottning och en massa sjuka saker att hitta pa. Man kan saga att det ar som en stor After Beach, fast 10000 ganger sjukare. Man blir nerklottrad over hela kroppen med tuschpennor och sprayfarg, och sen ar det bara att kora. Sa vi delade pa nan buckets igar och blev genast lite varmare i badkladerna, sa klart att jag och Emmilia skulle upp och prova pa att hoppa. Sa vi kastade oss ut tillsammans i en trampets fran ca 9 meters hojd, sjukt laskigt innan man skulle hoppa men harligt nar man val va i luften.

Idag har vi vart vid The Blue Lagon, den va jatte blatt vatten och en massa dooo stora fiskar som man badade me. Jag holl ju saklart pa att do av panik, men dom rorde mej aldrig som tur va. Man kunde hoppa fran trad och gunga i rep gungor i vattnet. Mysigt stalle va det.
Dom hade aven en stor grotta som man kunde ga hur langt som helt in i. Men eftersom vi inte ar nagra riktiga naturvanner sa kom vi i vara flipp flopps och jeans kjolar och va ju pa tok for snala att hyra en pannlampa sa att vi kunde se natt i grottan. Sa vi gick sa langt in vi kunde utan att det va kolsvart och sen forsokte Madde och Natta aka lite snal skjuts pa nagra som hade lampor medans vi andra vanta.
Det va sjukt stort och maffit det som vi sag iaf, att naturen kan skapa det!

Nu pa eftermiddagen sa har jag och Madde legat och kollat pa "Friends" en en bar, druckit frukt shakes och Ice Coffe. Haft en riktigt skon dag helt enkelt.  Jag har fatt en dille pa Ice Coffe, och jag som inte ens gillar kaffe! Men det ar glud sa jag vet nog va det blir mera av hemma i sommar! :)

Imorgon vid lunch sa ska vi aka vidare till 4000 Island, vi kommer att vara dar nan dag innan vi sedan drar vidare till vad vi tror blir Kambodja en snabbis. Det gar ju inte sa bra med varan planering, sa det blir lite att vi tar det som det kommer! Men det har ju gatt bra hittils det me.

Jag hoppas att 4000 Islands ger ett battre intryck av Laos, for hittils sa gillar jag inte folket. Dom ar inte trevliga eller gastvanliga har alls och forsoker bara att blasa en pa pengar. Och det gillar vi inte. Men naturen/landskapet ar vackert och mycket gronare av norra Thailand va. Sa det gillar vi!

Hoppas att det ar bra med alla dar hemma me!
Ni finns i mina tankar!


Thailand: Chiang Mai.

Tillbaka i Chiang Mai om det sa bara ar for nagra timmar, vi kom med bussen fran Pai vid lunchtid idag och aker inatt vidare till Laos. Sa vi har ca en bussresa kvar pa minsta 14 timmar. Lika bra att ta hela resan pa en gang tyckte vi och fa det gjort, ist for att slosa dagar. Sa nu har vi lite dotide att fordriva.

Igar va vi ju pa Yogan, gick bra men i slutet vart jag fnittrig. Sa jag och Emmilia borja skratta lite smatt i slutet. Men det va kul att prova pa iaf, aven om jag tror att Body Pump ar mera min grejj hemma i Sverige.

Sen hyrde vi mopeder igar pa eftermiddagen, nervosa va vi eftersom det bara va Madde som hade kort en mopet innan! Men det gick kanon kan jag saga, jag och Emmilia delade pa en och Madde och Nathalie dela pa en. Sa vi bytte varan regel, det vart tva stora tva sma denna gangen. :)
Det va verkligen skit kul att kora, latt att jag vill gora det igen ! Brandon, i sommar blir det latt Crossi, Crossi! :)

Vi korde mest runt igar och tittade pa landsbygden, akte forbi varma kallor i begren. Och stotte aven pa elefanter som fanns langs med vagen. Fick klappa lite pa dom me! :)
Gick in i ett vackert tempel och kikade, underbara malningar hade dom langs med vaggar och tak.
Sen hamnade vi aven i terrangen, hamnade pa nagon aker med do mycket sand sa vi korde fast lite me. Men det va kul och gick bra! :)

Jag och Emmilia gick pa Thai massage pa kvallen, loveli ar det vekligen ! Man skulle ga en kurs sa man kan gora det hemma. Men mitt i allt gick strommen, sa det va tanda ljus overallt. Hela Pai va strommlost stora delar av kvallen igar. Askade som attans gjorde det me, och vi satt bara och vantade pa regnet men det kom aldrig.
Hamnade pa en restaurang tillslut dar dom hade trubadurer som spelade me, alla va sa trotta sa vi skonk ner i soffan och bara satt tysta och lyssnade till musiken.

Har ju ingen aning om hur det ar i Laos sa det ska bli kul att se, far val se hur det ar med internet och sa dar! Men nu vet ni vart vi ar pavag iaf ! Efter Laos blir det Vietnamn sa mycket har vi koll pa just nu iaf !

Bye bye so long !

Thailand: Pai.

Just nu sitter vi pa rad alla fyra med varsin dator. Riktiga hackers! :)

Vi kom fram till Pai igar eftermiddag efter en spannande bussresa dar alla blev smatt aksjuka. Jag som trodde att Norges vagar va krokiga, men jag kan ju saga att dom ligger i la jamfort med dessa...  Sa nar vi ska tillbaka till Chang Mai kan jag ju lova att jag ar det forsta som kommer att knapra pa en aksjuke tablett..

Ett tag pa bussen undrade vi verkligen vart vi va pavag att hamna nagonstans, vi va verkligen mitt ute i ingenstans med djungel och ode marker overallt. Men sa efter 4 timmar sa kommer man till en sa himla mysig by som man verkligen inte hade anat. Den ar inte sa stor sa att man kan ga overallt, och det ar mycket softa mysiga stallen har. Har slappnar folk verkligen av och bara njuter.
Mycket regge musik vart man an gar och mysiga barer med goda fruit shakes!
Kan ju saga att man aven hittar en del orginal har me!

Sa idag sa har vi legat i varsin hangmatta langs med floden och last bok... Sjalvklart sa kan jag ju inte lata bli att sova en stund sa fort jag oppnar en bok, det hor liksom Emely till. Bok+Emely=Sova.

Nu pa kvallen sa har vi gatt en runda och kikat lite, kakat mat fran ett moppedstand. Det ar ju dar man kan hitta den godaste Thai maten, och billig me dessutom. 6 kr for en middag, nastan sa att man skams nar man betalar.
Boendet har vi kanon har me, hittade en bungalow som alla fyra far plats i. Va kul att vi kunde bo tillsammans igen... och den betalar vi 20 kr for per person. Och da har vi aven varm vatten och tv! :)
Vi har pratat om det idag, att vi har haft tur med boendet hittills. Har hittat bra boenden till skit bra priser.. och an har vi inte behovs bo pa natt skabb stalle. Men det kommer kanske det me ! Aterstar att se, finns ju en viss charm i det me nar den dagen kommer..

Imorgon sa ska jag, Emmilia och Nathalie pa yoga i 2 timmar pa morgonen. Ska bli spannande eftersom jag ar lite anti egentligen. Brukar ju jamt borja skratta och kan inte alls koncentrera mej eftersom man star i dom mest knasiga stallningarna. Men jag ska forsoka att bita ihop, ta det som en utmaning och skont att fa rora pa sej.
Saknar den dagliga traningen som man anda hade hemma, man blir ju sa slapp har pa natt satt...

Det ar ju skogsbrander i nastan hela norra Thailand just nu, sa det ar sa disigt i luften av allt smogg... Vi sag en del av det igar pa bussen, vart forvanade for det brinner anda pa natt satt kontrollerat. Det ar som en lang stripa langs med hela skogen som man ser brinner.. Aven har pa berget ovanfor dar vi bor ser man pa natten som ett rott brinnande strack. Men det ar ju sahar varje ar sa dom har nog lite koll pa det far vi hoppas.

Bjuder pa lite bilder har me fran det sista dagarna!







Ska hoppa pa flodbaten i Bangkok!


Pa resande fot!


Har ska det lagas mat, mat a mat!


Nyvakna och spanda infor aventyren i Djungeln!


Har kommer jaaaaaaag !


Upp och ner va lite obehagligt maste jag nog allt erkanna!


Wiiiii !


Tjohoooo !


Karlek fran oss !


Vi fick aven se ett vattefall pa vagen me!


Jag forsoker overvinna min fisk fobi, gar val sadar kan jag erkanna. Hemskt va det!


Efter va jag valdigt lattad av jag klarade av det!


Nu ar kl ca 23:15 har i Thailand sa det ar snart dags att knoppa om jag ska komma upp till Yogan imorgon bitti !

 




Thailand: Chang Mai.

Hann ju inte skriva sa mycket igar som sagt, sa jag tankte gora ett nytt forsok att uppdatera lite nu. Vi har ju haft fullt schema dassa dagarna i Chang Mai, men det har vart kul att gora en massa.

Efter Koh Tao sa akte vi ju som sagt tillbaka till Bangkok dar vi stannade en natt, och dar passade vi pa att ga pa marknader, aka flodbat och lokal buss. Det ar ju roligare att fa aka med kollektivtrafiken ist for att ta Tuk Tuk overallt. Och sa far vi ju prova natt nytt pa samma gang sa klart. Blev ju som sagt lite sopping denna gangen, men det ligger just nu kvar i Bankok, sa man far komma ihag att hamta upp det innan man aker hem till Sverige igen.

Vi passade aven pa att unna oss en Thai massage innan vi hoppade pa nattbussen till Chang Mai, det ar ju sa skont. Jag fick ju dock tilldelade en Shemale, inte for att det spelar nan roll men vi fick oss ett gott skratt.
Bussresan gick som sagt bra me, hade lite svart att sova for det skumpade natt fruktansvart mycket. Och sa sitter man ju med sitt handbagage i knat hela tiden, eftersom dom varnar for att det ar mycket stolder pa bussarna. Sa det ar lika bra att vara pa den sakra sidan, for bli av med vara vardesaker det vill vi minsann inte.

Val framme i Cang Mai sa blev vi korda till Gamla Stan, och vi fick ga runt lite och leta men efter en kortis sa hittade vi ett mysigt hotell. Jag och Emmilia delar just nu rum for vi va tvungna att dela pa oss. Sa vi cirkulerar lite pa rummskompisar nar vi inte kan sova tillsammans allihopa. Sov nagra timmar nar vi kom fram, men sen bar det ivag pa nya aventyr.

Vi hyrde cyklar och cyklade genom hela Chang Mai kanndes det som... Tappade bort oss lite eftersom ingen av oss ar nan kart expert, men fram kommer man ju alltid tillslut. Trafiken har ar ju ganska hetsig, sa man far ha huvudet pa sakt. Men vi har klarat det riktigt bra hittills maste jag nog erkanna. Har aven provat deras motorvag pa cykel, och det kan jag lova va en upplevelse utav dess like...

Thailandarna ar sa sota har, dom ar nog inte vana med att turister hyr cyklar for nar dom aker forbi pa mopederna med sina barn sa saktar dom in sa att barnen kan vinka at oss. Vi vet inte om det ar for att det ar ovanligt eftersom dom flesta hyr mopeder. Tror nog dock att dom tycker att vi ar 4 Svenska idioter...Och Nathalie har vi ju alla skrattat gott at, da hon tog paa sej en stor solhatt med gummiremmen runt halsen och cykla som en tant. Underbar. Men det kan vi bjuda pa.  
Pa kvallen sa skulle vi ga pa nattmarknaden va det tankt, men det va ingen av oss som orkade. Vi alla va helt slut efter allt cyklande och resande sa vi akte hem och sov ist.

Blev aven en rejal cykeltur pa lordagen me, och denna gangen sa tog vi en trip till Chang Mai Zoo. Vi fastnade dar i stort sett hela dagen. Va en stor park med en massa olika djur. Och zoo va ju inte igar man va pa sa vi storsade runt hela det omradet pa nagra timmar. Madans lokalbefolkningen satt i en buss som stanna lite ibland, men se nagra djur fick dom ju inte nar dom satt pa det. Och vi fatta inte riktigt meningen med att ga pa zoo da om man inte far se nagra djur.
Pa kvallen sa gick vi till en lokal thai restaurang och kaka middag med dryck for 10 kr, sjukt billigt och gott va det. Sen drog vi direkt till Thai boxning och kollade pa det i 3 timmar. Va helt slut innan det borja, men sen kom man ju igang lite nar dom val borjade slass. Hade vart kul att borja med nan kampsport av natt slag nar man kommer hem, far se vad man tors sej pa.

Igar va vi ju som sagt pa Siam cockey school hela dagen, dar vi larde oss att laga 7 olika thai ratter. Sa eftersomo vi jobbade tva och tva vart det 14 ratter som man skulle smaka pa. Gissa att vi rullade darifran sen. Och jag som knappt har haft nan aptit sen jag kom hit vart det tufft for igar, det kan jag lova. Men det va kul att fa prova att laga all thai mat och det va mycket lattare an jag trodde att det skulle vara me. Emmilia holl dock pa att brinna upp ett tag, vi stog och stekte tillsammans och helt plotsligt ser jag bara att det brinner i hennes handduk som hon har pa forkladet, och jag vart sa chockad sa jag bara kastar ner det pa baken och borjar stampa, och aven sla lite pa henne da hon fortfarande brann lite pa forkladet. men det roliga sen ar ju att man fortsatter som att inget har hant, slog oss liksom inte forns efter vad som kunde ha hant. Eftersom hon sjalv inte ens markte det. Men vi bjuder pa den.
Nu har vi iaf fatt diplom pa att vi klarade av kursen, och kan darmed kalla oss utbildade thai kockar! Sa vi far val se vem som rakar ut for att vara min testkanin hemma sen i Swe, Brandon ... du ligger nog risigt till ! :)

Marknad, marknad a marknad, kanns som att vi bara ar pa marknader hela tiden. Och gissa vad vi gjorde igar kvall. Jo vi va pa Sunday Market som ar det storsta har i Chang Mai, da dom stanger av det stora gatorna fran alla motor trafik. Och jag fattar inte vart allt folk kommer ifran , det bara kryllar av mannsikor. Va dock mest turist saker pa denna markanden, sa det va inte sa mycket kul att kolla pa. Men mysigt att fordriva lite timmar pa kvallen.

Men idag har vi anda gjort det roligaste hittills!!!!!
Flying with the gibbon, heter det.
Vi har vart i djungeln och kastats oss ut mellan 18 olika plattformer, satt saklart fast med sakerhetslinor. Men javlar va kul det va , och vilken frihet. Man bara flog genom luften, mellan grenar och trad. Hangde upp och ner fran enorma hojder innan man hissades ner i hog fart, for att sedan fortsatta genom luften igen. Det va verkligen skit kul. Man kannde sej som en liten apa. Och vi hade sa himla skona och roliga instruktorer med sa det gjorde ju saken annu roligare.

Kom hem for nagra timmar sen som sagt, och jag har gjort natt med Madde nu pa eftermiddagen som jag aldrig trodde att jag skulle gora. Jag har vart pa FISH SPA!!!!!! Jag och fiskar gar ju verkligen inte ihop, jag ar ju sa himla radd och tycker att det ar skit ackligt. Grinade ju varje gang jag skulle gora rent till min ligga guldfisk som jag hade en gang i tiden.
Men nu har jag suttit med fotterna i ett stort akvatium med hundratals fiskar som ater doda hudceller fran ens fotter, jag trodde jag skulle fa panik men jag holl ut och klarade det. Sa i efterhand ar jag stolt over men sjalv att jag klarade det.
Later ackligt och konstigt men det finns overallt i Thailand nu, verkar vara det senaste! Det ska fa igen cirkulation osv. Aven om jag har svart att tro att det stammer, men men...

Vi har haft bra dagar har i Chang mai, och vi ska nog gora ett stopp till i Pai i Thailand, innan vi maste bege oss over gransen. Planen har ju vart att aka langs Mekon floden, men sen vi kom hit har vi fatt hora att det knappt finns natt vatten i den eftersom det ar torr period har just nu. Men vi har diskuterat lite nu fram och tillbaka och beslutat oss for att aka till Laos sen Vietnamn och ev Kambodja, innan vi aker tillbaka till Thailand igen for att Nathaile ska fa sin sista vecka pa Koh Lipe som hon verkligen velat. Och sen efter det far vi se, finns lute andra planer pa G efter det...

Vart mycket att lasa for er dar hemma nu, men lika bra att skriva pa nar man val hittar ett stalle som det funkar att gora det pa! :)

Skit kul att ni hittar hit och laser, och skriver kommentarer. Det blir va glada for har nere! Halsningar hemmifran ar alltid lika kul!

Far aven passa pa att gratta bror min me som fyller ar Imorgon den 16 Mars. Grattis kara bror, hoppas att vi kan motas upp pa vagen!

Och till Brandon min underbarafavorit, 8 underbara manader med dej idag! Onskar att du va har, men snart sa... :) Extra Karlek till dej!

Stor kram till er alla dar hemma!








Thailand: Chang Mai.


Madde och Jag pa Weekend Market forsta veckan i bangkok


Me and The Bananas!


2 Sma!


2 Stora!


Jag innan jag ska upp i knavacken och hanga!


Vi pa Koh Tao!


Nathalie och Jag!


Traffade Emelie och Manuel fran Swe, vardelns trevligaste par!


Cyklat i Chang Mai har vi gjort i 2 dagar nu! Deras motorvag ar inte att leka me, med vi klarade oss bra!


Blev stoppade av polis me, men det va inte pga vardsloshet i trafiken det inte!


Igar tillbringade vi dagen pa Chang Mai Zoo!


Och dar trivdes vi lika bra som aporna i bur!


Kollade pa Thai Boxning i 3 timmar igar kvall.


Och idag har vi vart pa Siam Thai Cockery School.
Sa nu ar vi alla diplomerade Thai kockar!


Dom andra tjejerna sitter och vantar pa mej just nu, vi ska pa Chang Mai's stora Sunday market nu, sa det ar bast att jag springer innan dom gar utan mej.
Men jag skriver mera sa fort det finns tid!

Va radda om er dar hemma!



Thailand: Bankok.

Halloj halloj !

Vi ar tillbaka i Bankok en snabbis nu igen, mellanlandade har 1 natt efter varan buss och bat resa fran Koh Tao. Som aven denna gangen gick bra, sa det ar skont. Vi borjar bli riktigt vana resenarer nu, ska aka nattbussen till Chang Mai inatt me. Vi aker harifran Bankok vid 18:00 inatt och ar framme kl 06:00 i Chang Mai. Vi forsoker att alltid aka pa natterna sa att man sparar dagar, och oftast sa kan man sova me pa bussen. Va dock lite knepigare att hitta boende i Bankok nar vi kom fram pa natten men tillslut gick det me, man far ju inte vara allt for krasen, sa det blev 2 olika rum med tva sagar och den toa och dusch i korridoren. Men det gick kanon det me !

Pa Koh Tao sa vart det ju mest sol och bad pa dagarna. Man orkade inte gora sa mycket mera eftersom det va sa himla varmt, men det va nog bra att fa ta igen sej lite oxa. For nu borjar val den riktiga resan, blir nog lite mera aktiviteter och storstader framover. Det ar det vi har pratat om iaf! Vi planerar att aka pa nan Trekking i Chang Mai i nagra natter och bo i djungeln.

Jag och Nathalie har gjort varan forsta upplevele redan me i Koh Tao, vi provade pa flying trampets. Sa nu skulle man kunna extra jobba pa cirkus me kanske ! :) Man va 8 meter uppe i luften och gjorde en massa olika saker, skit kul va det! Men laskigt me att ta det dar steget ut for att hoppa.
Men vi skulle hanga i knavacken och stracka ut och sa, och den sista avningen va att man skulle bli fangad av en annan ledare i luften och komma over till hans trampets. Och jajjemen det klarade jag me ! Sa himla kul va det ! man fick en liten kick av det!.
Va tveksam till en borjan men jag ar glad att jag gjorde det.

Igar sa va vi pa marknad har i Bankok och shoppade lite, hittade en del som jag kopte pa mej nu... En massa lader armband och klockor bla som jag vill ha hemma i Sverige sen, till sommaren ! Och sen va det val kanske 3 trojor som jag och Emmilia kan dela pa har nere.

Det ar sa kul nar vi aker buss och ska dela sangar och sa, for att vi delar alltid upp oss en stor och en liten . Skrattar lika gott at det varje gang for att det later sa kul, men det ar ju sant ! madde och Nathalie och ju mini. :)


Forsokte lagga upp lite bilder med det vill sej inte fran denna datorn, far forsoka senare !

Ha det bra alla dar hemma.
Kul att ni kikar forbi och laser ibalnd, blir glad att se att ni skriver !

Kram allesammans!






Thailand: Koh Tao.

Hade bokat en internet date med kara Brandon men det verkar inte ga allt for bra med kommunikationerna... Haller tummarna ett tag till att det ger med sej.

Kom precis upp fran standen. Vi har inte gjort sa mycket annat har pa dagarna an att sola, lasa bocker och bada. Det ar skont att bara ligga och ta det lungt.

Igar kvall nar vi va ute och at middag sa kom det fram en kille fran Canada till oss, han ville spela kort med oss. Sa vi spelade Asshole som det sa fin hette pa engelska. Trevligt va det, och kul att traffa lite nytt folk. Han hade som mal att lara sej 3 sprak och resa runt i 50 lander innan han fyllde 25 ar. Man blir ju imponerad nar man hor sant!

Nu ska jag prata med Brandon !
Skriver mera sen !
Kanns battre idag sa det ar skont iaf, blir lungn nar jag far prata med min karlek !


Thailand: Koh Tao.

Tankte forsoka lagga upp lite bilder sa ni far se lite vad vi pysslar me, vi ar som sagt kvar pa Koh Tao och ar det nog i ca 2 dagar till, sen aker vi tillbaka till Bankok innan vi beger oss norr ut.



Forsta kvallen i Bankok.





Jag och Nathaile leker med Bucket sugror!



Jag hitta nagra hundar medans vi vanta pa batresan!



Varken jag eller Nathaile kunde halla oss vakna pa baten!



Nick, Dan, Nathalie, jag, Emmilia och Madde!
Killarna kommer fran Australien och ar super trevliga!



Igar satt vi pa standen och kollade pa solnedgangen.



Vackert!


Thailand: Koh Tao.

Tankte skriva nagra rader snabbt innan dom stanger har pa interner cafet. 

Vi kom fram valbehallna till Koh Tho efter buss och batresan, allt gick bra. Jag la mej pa vara vaskor och sov pa baten jag, kunde inte halla ogonen oppna. Sa det va sont aven om det sag lite lustigt ut. men nar man val vankande sa va vi i paradiset. det ar verkligen vackert har pa alla oar i Thailand.

Vi hade tur nar vi kom me, for att det fanns en massa lediga rum. Sa vi bor alla fyra tillsammans nu med i ett rum med balkong. Mysigt ar det att kunna sitta ute lite pa kvallarna. Men just nu nar jag sitter och skriver har sa kommer det en massa folk och fragar efter rum, men nu ar hela on full. Det va ju full moon pa grann on har for nagra dagar sen, sa da kommer alla hit verkar det som. Sa vi hade nog lite tur iaf !

Dagarna har gar mest at till att ligga pa stranden och sola och bada. Det ar sa himla varmt sa man kan nastan inte gora nanting annat. Och ligga i solen gar knappt, men det ar gott! Pa kvallarna ater vi middag pa standen och tittar pa fiershower.

Men ska jag vara arlig sa har jag vart ledsen manga stunder under denna veckan som gatt, borde verkligen vara glad men har svart for at nar jag saknar Brandon sa himla mycket. Jag hoppas verkligen att det blir battre snart, for annars kommer jag att kasta in handduken... Hall era tummar! Som det ar just nu sa kanner jag mej trasig.




Thailand: Bangkok.

Vi ar kvar i Bangkok, men ikvall sa ska vi aka vidare. Sa idag sa kanns det lite som att resan borjar pa riktigt, for nar vi kom sa hade ju Emmilia hunnit ordna med allt. Men resan som vi ska gora inatt ser ingen av oss fram emot, vi aker harifran kl 20.00 och sen ska vi med buss och bat ta oss till Koh Tao och vi kommer att vara framme kl 09.00 imorgon bitti. Sa det blir en lang resa. Jag ar livradd for att bli aksjuk och hoppas verkligen att jag slipper det, har ju tabletter med mej men jag blir ju som drogad av dom, sa undviker helst! Men krisar det sa krisar det!

Igar sa va vi pa en Weeken Market, det ar en gigantisk marknad som bara ar pa helgerna. Det fanns verkligen allt man kan tanka sej dar. Vi gick dar i 8 timmar, sjukt. Trotta svettiga och ackliga va vi allihopa, men det va kul att ha sett det. Till och med jag som brukar tycka att det ar kul att shoppa tyckte att det va lite saftigt. Kopte ju dock bara ett par orhangen for 2 kr, men vill ju inte slapa runt pa en massa saker redan. Vi har aven provat pa Bangkoks kollektiv trafik nu, bade buss och sky train och dar va det minnsann inga problem! :)

Idag sa har vi legat vid poolen, och nu ska jag och Madde ivag och ta en thai massage innan vi ska satta oss pa bussen.
Badade i poolen har idag och hor nagon ropa mitt namn, konstigt tankte jag. Jag kanner ju ingen har, men vander mej om och ser Matlida, men gamla barndoms kompis fran Norrtalje. Sjukt att man traffar varandra har av alla stallen. Men det va kul!

Ska forsoka och lagga upp bilder nagon dag me, med hinner inte just nu. Hoppas att det finns bra tillgang till internet pa Koh Tao sa kanske man kan fixa det dar!

Hoppas att ni dar hemma har det bra me!
Hores snart igen !



RSS 2.0