Och sa nagra till...

Fisen!
Glassbilen pa Gili!
Brandon har ju borjat gora sitt eget snus, och det funkar!
Psykiskt iaf, och det ar jag glad for!
Pa bat luffen!
Brandon pa Satonda.
Vi pa Satonda
Saltvatten sjo pa vanstra sidan, och oppet hav pa hogra!
Spelade spel pa baten med vara vanner!
Batliv=tufft liv vissa dagar!
Andra dagar kan man inte klaga!
3 mal mat om dagen fick vi serverat!
Upp pa toppen skulle vi!
Efter mycket om och men kom vi upp!
Brandon hitta Komodovaranens motstandare!
Brandon,Jag,Alex och Mia!
Vackert!
Soluppgangen vid Kelimutu
Morgontrott pojkvan har man, har ar kl 6 uppe vid Kelimutu!
Jag sjavl va pigg som en larka! :)

Lite rörigt, men vad gör det!?

Me :)
Trekking i bikini, en ny upplevelse!
Vår nya vän!
Vi!
Kelimutu!
Den svarta sjön.
B-Dog
Va kallt på toppen!
Info om Kelimutu
Öl och mat på standen, inte fel det!
Mitt tjocka bandage efter borttagningen av piercingen!
Den livsfarliga fisken!
Och där plaskade jag runt i godan ro!
Vårat båt gäng!
Brandon håller sej över ytan han..
Solnedgången ute i sjöss!

Bali:Sanur

Söndagar brukar ju kunna vara ganska trissta...
Men idag tog vi en utflyckt till Sanur, så vi ska inte klaga!
Just nu sitter vi och mummsar på varsin god baguette och smootie!

Sakta men sakert...

Gar det att lagga upp lite bilder!


Jag och Brandon pa standen pa Gili!
Brandon och Storm, underbar kille!
Dom tva fann varandra!
Hmm, hitta denna skylten pa en av vara resor...
Brandon, morgontrott!
Jag vid solnedgangen pa Gili.
En av alla oar som vi besokte under varn batresa.
Jag och en Komodo Varan...
Kelimutu!

Bali: Kuta

Hade fått en massa mail om att folk va oroliga för oss därhemma. Men det kan vi meddela, att det har ni inget för! Vi befinner oss på Bali igen och här är allting bra som vanligt!

Det har tydligen hänt någonting i västra indonesien, men det visste vi inte ens själva om förns vi läste era mail.
Man lever ju som sagt i sin egen lilla bubbla när man är ute på resande fot, man har inte så stor koll på vad som händer runtomkring i världen. Och det kan väl både tänkas vara positivt och negativt. Men man får helt enkelt ta en dag i taget!

Vi har hyrt en moped igen nu under denna veckan som vi har kvar att spendera i Indonesien. Det är så skönt att ha, en frihet att kunna göra det man vill om dagarna. Men just nu så är vi tillbaka i Kuta, och vi funderar på att stanna kvar här tills vi flyger vidare till Borneo. Och så får vi hellre hitta på saker på dagarna. för under dagtid är inte Kuta så himla spännande.

Brandons öroninflammation har vi nog fått ordning på nu, och det va ju på tiden. Dock så har vi ju magproblemet kvar som verkar komma och gå, han får som kramper ibland som sitter i ett tag, men sen försvinner dom igen. Och vi vet inte riktigt vad det kan tänka sej vara. När han va hos läkaren för örat så tog vi ju upp magen då med, och han påstod att det kanske kunde tänka sej va stress eller någonting liknande som kommer ikapp en. Men det har vi dock båda svårt att tro, för stressa det har vi minsann inte sysslat med den senaste tiden. Så vi ska kolla upp det ordentligt innan vi far vidare.

Och jag har ju funderat lite över mitt norska skattebesked den senaste tiden, skulle ju få besked nu i Oktober så jag har spänt väntat. Man vet ju aldrig hur det blir med sånt där. Måste man betala eller får man tillbaka pengar.
Pratade med en trevlig dam på skattekontoret i Oslo igår, och hon kunde meddela mej att jag behövde absolut inte oroa mej. För jag skulle få tillbaka en bra summa pengar, som hon uttryckte det. Hon fick ju tyvärr inte säga någon summa över telefonen, men jag blev ju så nyfiken. Men som tur var så hade mamma fått hem brevet och där stod även summan! Och det vara bara att skrika av lycka kan jag meddela!
I love Norway!

Oroa er inte!

Vi ar pa Bali och allting ar bara bra, oroa er inte !
Aterkommer!

För facebook användare...

Så vill jag bara meddela att vi har lyckats lägga upp lite bilder i en mapp där...
Är ni nyfika gå gärna in och kolla!
Indonesien 2010

Ska även försöka få upp dom i bloggen!
Tålamod verkar det dock krävas!

Flores: Ende

Hej gott folk!

Nu befinner vi oss på fast mark igen, i torsdags så klev vi av båten i Labuan Bajo i Flores. Men det två första dagarna kändes det som om man gick runt och gungade iaf. Huvudet hängde inte riktigt med, och det va en skumm känsla får vi allt säga.

Men ångrar båt resan, det gör vi minsann inte. För det har vart en helt fantastisk upplevelse. Vi va 19 st som klev på båten i Lombok, som skulle ta oss till Flores under 4 dagar och 4 nätter. Och påvägen dit fick se det mest fantastiska plasterna. Och för att tala om vilka solnedgångar vi sett!
Vi bodde ju som sagt på båten, så det va som att sova tillsammans på en stor klassfest. Och på dagarna så roade vi oss med olika aktiviteter, simmade iland till olika öar. Kollade på vattenfall, saltsjöar, besteg berg, snorklade och det bästa. Vi såg Komodo Varanerna på Komodo och Rinca. Och det va min höjdpunkt iaf, för det va så häftigt. Livsfarliga djur som är ca 3 meter långa och väger upp till 100kg,och där där knatade vi runt i flip flops... Galet egentligen, men fantastiskt!

Snorkla har vi gjort en hel del med, och nu tycker jag till och med att det är kul. Om jag dock har respekten för fiskarna vet jag dock inte, för jag hitta nämligen en fisk som jag tyckte såg jätte spännande ut. Så jag dök ner och filmade och tog kort, dock visste jag inte då att det va en Murena som låg och lura i stenarna. Och det är ju inte det snällaste djuret tydligen, för får dom tag på sitt offer så biter dom fast och slingrar sej runt det, och dom släpper minsann inte taget. Så jag ska tänka mej för lite. Vi såg även en stor Rocka som svepte förbi under oss, eller vi och vi. Jag gjorde det eftersom Brandon inte alls snorklar.
Hans öroninflammation vill ju inte riktigt ge sej, så han doppar inte huvudet han! Och dessutom så kan han ju knappt simma har vi konstaterat! :) Så en flytväst på honom är det bästa alternativet, och en badmössa på det så skulle han inte klaga!. Ska sätta han i simmskola såsmåningom, lovar! :)

Väl i Flores så ville vi till Kelimutu som är en plats som är känd just i Flores. Dock tog det oss 2 dagar och 1 natt att ta oss dit, och det löjliga är att det är bara 20 mil, men vägarna är så fruktansvärt dåliga så man kan inte köra allt på en dag utan får stanna och övernatta. Men vilket landskap det är, helt magiskt!
Kelimutu är en vulkan krater som har 3 st sjöar som ligger vid sidan av varandra. Och alla dessa sjöarna har helt olika färger och dom ändrar sej även under åren som går och gått.
Så kl 4 på morgonen gick vi upp för att se soluppgången vid Kelimutu och det va helt fantastiskt. Och att sjöarna kan ha så starka färger det kan man knappt tro förns man ser det. Just nu så va det olika sjöarna grön, turkos och svart. Men bara för nått år sedan va den gröna sjön kaki färgad.
Det sägs att själarna från det avlidna vandrar vidare till Kelimutu, och beroende på ålder, och levnads sätt hamnar dom i någon av det olika sjöarna som alla har olika betydelser.
Väldigt intressant!

Men imorgon så tar vi vårat pick och pack och flyger tillbaka till Bali igen. Och där kommer vi hålla oss fram till den 4 November då vi åker till Borneo.
Och tro det eller ej, men vi har saknat Bali lite. Ska bli skönt att känna igen sej på en plats och hitta för en gång skull. Så det blir bra att åka tillbaka, och dessutom så hinner vi hänga lite med Ola, Pettan och Danne och det är ju alltid kul!
Ska även försöka lägga upp lite bilder då det gick bättre från Bali sist! Håll ut, det kommer!

Jag har skaffat mej en ny mailadress nu med, och ber om ursäkt för alla som har fårr spamm mail skickade till sej från min gamla mail. Jag ska försöka att ta bort den så fort som möjligt, måste bara föra över kontakter och mail som ska sparas.
Vill ni nå mej via mail så är min nya mail: e.kullman@hotmail.com


Varma hälsningar från oss till er därhemma i kylan!


Gili Trawangan

Nu gott folk, tro det eller ej. Men här har det hänt lite grejer!

Vi har blivt besökta av den muslimska kriminaliteten. Någon har tagit sej in i vårat rum och lyckats tjyva en del av Brandons pengar. 600.000 Rp och 45 US Dollar fattigare med andra ord. Vi får hoppas att det va någon fattig jävel som va i stort behov av dom, eftersom summan motsvarar en indonesisk månadslön.
Tur att det inte drabbar någon fattig! :)

Här på ön finns det ingen polis att anmäla stölder till, bara en säkerhetsfirma som man kan prata med. Så nu har vi gjort det vi kan, och resten får bli som det blir. Eftersom lagar inte riktigt existerar i denna delen av världen som man kanske tycker att de borde, så får vi hoppas att den som va inne på besök i vårat rum kommer undan. För tjuvar avlivas!

Även jag har provat på den indonesiska sjukvården här på ön. Min piercing på handleden har krånglat så himla mycket den sista tiden, så jag tog mitt förnuft till fånga och insåg att den måste bort, även om jag gillar den!
Så för 80 kr fick jag bedövning, borttagning av smycket, ett enormt bandage, 3 dagars pencillinkur och ett återbesök.
Det priset ska man ju inte klaga på!
Och dom va så söta så, väldigt hjälpsamma. Brandon ville dock inte hålla mej i handen så han satt i väntrummet han!

Vi har ju träffat en hel del trevligt folk här. Och igår va sista kvällen för många av dom innan dom skulle fara vidare. Så det blev lite kalas och avsked. Och det va en riktigt lyckad kväll! Vi får hoppas på att man kan mötas upp igen någon gång i denna värld!

Imorgon så är det våran tur att fara vidare, kl 8 så lämnar vi Gili för att ta oss till den stora hamnen i Lombok. Och väl där så ska våran båt finnas som ska ta oss till Flores. Och som vi har sett fram emot detta!

Så alla nära och kära, oroa er inte men vi kommer att sitta i sjön det närmaste 4 dagarna och nätterna.

Återkommer när det finns internet.

Skeppåhoj


Gili Trawangan

Dags att höra av oss igen tänkte vi nu!

Idag är det 1 månad sen som vi lämnade ett regnit Sverige för att ta flyget till Bali.
Och det är även 1 år och 3 månader sen som jag och Brandon blev tillsammans! Det trodde ju inte nån av oss, att vi skulle här i värmen just nu.

Vi är kvar på Gili, och dagarna flyter ihop lite! Men vi har träffat en hel del trevligt folk och det är ju alltid kul.
Vi känner dock båda 2 att det är dags att bege sej härifrån snart och få göra någonting nytt. Så vi har kollat upp lite olika alternativ.

Och det lutar åt att vi kommer att ta en båtresa som tar 4 dagar och 4 nätter.(Ingen lyxvariant som du kommer att få uppleva Mariann, för här plockar dom fram madrasser och sen sover man ute på däck) men det kan ju såklart va en upplevelse det med! Man får ju dock hoppas på att det inte blir nått monsumregn just under dessa dagarna! Och den kommer att ta oss till Komodo och Flores. Påvägen dit så gör man en massa stopp på vägen, snorklar, fiskar kollar in olika öar och lokala byar. Men det som jag mest ser fram emot är Komodo, för att få se de enorma Varanerna. Dom kan bli upp till 4 meter och väga 100kg. Och det kan nog vara ganska häftigt kan jag tänka mej, får ju dock hoppas att dom håller sej på avstånd! :)
Om planerna går i lås, och den inte blivit fullbokad än så lämnar vi Gili på måndag för att bege oss till båten som vi ska
åka med.

Brandon har gått hem som ett lyckligt barn det senaste kvällarna. För han har nämligen hittat någonting som han älskar! Det finns en liten man som står vid ett skruttigt stånd och gör enormt goda pannkakor. Dom är tjocka som amerikanska pannkakor och sen kan man få dom med lite vad man önskar. Men Brandons favorit har blivit men choklad och krossade jordnötter. Så det senaste kvällarna har han skuttat hem som ett glatt barn! Och jag kan inte mer än att hålla med om att dom smakar så gott!

Vi ska nog kolla upp hur det ser ut på Visum fronten med för min del i USA, för om det skulle finnas någon möjlighet att kunna få mera än 3 månader så lutar det kanske åt att vi åker dit tidigare. Men vi måste undersöka allting och alla möjligheter, och sen får vi väl helt enkelt se vart det slutar. För om Brandon får önska så åker vi nog gärna dit innan Mars. Men det hänger ju på visumet för min del, för han har ju lyxen att kunna kilva in och ut i USA bäst han vill!

Over and Out!

 


Gili Trawangan

Vi levar vi har det bra!
Va ju ett tag sen vi skrev nu, men vi har jävlar i mej haft fullt upp! :)

Efter att Ola skrämt livet av mej att det skulle bli monstervågor ute på sjön, just den dagen vi skulle ta båten till Gili klev vi på med lite oro i kroppen. Men det va ingen fara som tur va, det gick alldeles galant! Träffa några trevliga norrmän på båten som vi babbla lite skit med, så tiden flöt på.
12 timmar från det att vi lämnade boendet i Kuta klev vi iland på Gilli, allt har ju sin gång har som sagt. Tider är inte mycket att lita på, det får man lära sej från början!
Och första killen vi stöter på äger ett hotell och vill att vi ska komma och titta, vi som försöker tänkte lite på våra pengar vill ju inte lägga allt för mycket på boendet. Men vi följde med honom och tur va det kan jag bara säga! För vi fick en bungalow utan dess like! Lyx lyx lyx, va en bröllopsvit så vi kunde ju bara inte tacka nej. Och priset gick även det att diskutera, vi betlade 96 kr tillsammans. Och det va helt sjukt, vi hade både sovrum, vardagsrum och en stort badrum. Och man får ju inte glömma uteplats! Så i 5 nätter så har vi left som ett nygift par, och jag klagar inte! :) Jag trivdes som hemma i den lyan...
Men idag va det slut på det roliga , för att nu va det redan uppbokat! Så nu är vi tillbaka i vår vanliga standard med halv kassa rum.

Brandon har börjar bli lite smått rastlös, och saknar konstigt nog att aktivera sej. Han är nog mer än bratpacker om jag får säga mitt! :) Men underbar för det är han!

Dagarna här på Gilli hänger vi på standen. Vi läser en hel del böcker, plaskar runt i vattnet. Och jag försöker snorkla så mycket jag bara kan! Hoppas fortfarande på att få stöta på en av alla dom skölpaddor som ska simma runt här.
Ön är inte så stor, första dagen vi kom hit va det lite mulet så då passade vi på att gå runt hela ön. Och det tog oss ca 2 timmar i snigelfart.

Just nu funderar vi på vad vi ska ta oss härnäst. Komodo och Flores lockar ju, men det är ju en restid dit på ett tag. Så vi helt enkelt se vad vi hittar på tiden framöver. Någon mera natt blir vi kvar här på Gili iaf, än har vi inte fått nog!

Hur lever livet därhemma, berätta för oss!?
Kärlek till er alla!


Bali: Kuta

Imorrse va det jag som fick bita i det sura applet da rattjaveln hade vart i farten igen! For nu va jag utan tandborste! Att han bara lyckas!

Vi har bokat biljett till Gilli idag, sa imorgon bitt kl 06.00 sa vart vi dit med slow boat. Sa da vet ni vart vi haller hus den narmaste tiden!

Har vart ivag med Ola idag och tittat pa nar han surfade, grym va han!
Och nu ska vi snart tillbaka dit for att hanga ikvall, laga middag och kolle en film!

Hoppas att allt ar bra dar hemma!

Bali: Kuta

25 ar och 3 dagar visare! Dock har jag inte hittat natt gratt har an, sa det har inte borjat ga utfor! :)
Hade en kanon kvall men killarna pa fodelsedagen, blev bjuden pa underbart god middag. Ingt ris vart det da inte, utan en kottabit,klyftpotatis,sallad och toppad med red thai curry dressing. Och det va sa sjukt gott, kommer jag leva lange pa! :)
Sen vart det en el dricka pa det saklart, for det skulle ju firas! Narmare morgontimmarna sa borjade jag ju dock bli som radiostyrd.Och for att inte prata om dagen efter, den vill jag helst glomma! Men nu ar jag pa topp igen och det ar ju huvudsaken!
Senaste dagarna har vi ju bott har i Kuta men gjort dagsutflykter med moppen. Skont att komma bort harifran all hest!
Igar akte vi till Dreamland, pa vagen dit lyckades vi fa punktering pa hela innerdacket som spruckit. Och vi va inte allt for nojda. Dock va det en moppe verksad i narheten sa det va bara att rulla moppen och sa bytte dom det at oss pa stort!
Men val framme pa Dreamland va det vackert! Som en liten starand mellan klipporna, och for att inte tala om vagorna. Det rackte att man gick ut till knana med vatten och sa slogs man omkull av vagen! sjukt stora vad dom!
Sa bada tog vi det lite lungt med!
Och idag sa akte vi till en lugnare stand som hette Padang Padang, ocksa jatte fin. Dar hade vi besok av en massa apor som man kunde kika pa medans man sola!
Ja vad har hant annars!?
Jo vi va hem till Ola, Pettan och Danne igar och kaka middag och kolla pa film. Mycket trevligt!
Och sa har vi aven haft besok av en ratta i varat rum som verkar gilla vara saker. For att Brandons munstycke till eltandborsten blev inte langvarigt. Utan det va den snabb pa att ta! Girig jakel det dar!
Imorgon ar sista dagen med mc, sa vi far se vad vi hittar pa. Vi kanner oss ganska nojda med Bali anda och tycker att vi har fatt sett det mesta. Sa pa torsdag sa ska vi ta oss vidare till Gilli, blir kul att se natt nytt nu!
Jag far an en gang tacka or alla gratulationer pa min fodelsedag! det varmde gott ska ni veta!
Blev sa himla glad!
Och sen vekar det som att jag har fatt virus pa min mail, har hort att den skcikar ut lite skit... Jag ska forsoka att ta tag i detta sa snabbt som mojligt, men om jag inte har skrivigt rubrik pa mailet, Oppna det inte !
Vill inte att ni ska aka pa natt skit!
Bilder verkar ju va en omojlighet, men detta har jag kampat med 1 timme nu. Vi far helt enkelt ta lite at gangen! :)
Har inte bara fatt en MC:Stjart nu, har aven under resans gang akt pa en schysst moppe branna!
Brandon vid Git Git vattenfallet!
Redo for att aka pa utflykt!
Goa Lawak, en del av alla de fladdermossen som fanns i grottan!
Ahmed!
Jatte fin snorkling som ni aven ser pa bilden!
En del av det japanska Skeppet som vi snorklade vid!
Borjar bli riktiga hejjare pa detta nu!
Avslutar med en av mina favorit bilder som jag tog nar vi va uppe i soluppgangen for att titta pa delfinerna!

Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra!

För mej själv idag ! :)
Sitter just nu och avnjuter en lyx frukost!
Svin god Toas och en Shake på det !
Kan inte bli bättre!

Brandon är som ett lyckligt barn, för här där vi äter frukost så kan man köpa Svenskt snus! ca 70kr dosan, men det va han inte seg på att nappa på. Eftersom Brandon inte har mera så skrek han av lycka, och jag med för den delen... nikotinhumör är inte alltid det roligaste att ha att göra med!

Mc:n är packad och vi ska åka till Kuta nr vi är klara!
Och förhoppningsvis blir det lite kalas där ikväll! :)

Tack alla söta för gratulationer, det värmer gott!

Norrtälje Tidning!

Fick en förfrågan innan jag åkte om jag ville vara med i Norrtälje Tidning, för att uppmärksamma min 25 års dag.
Så vi knepa ihop en text och skickade in innan vi lämnade Sverige!
Och idag är den visst med! :)
Kul tycker jag !


Bali:Sanur

Sitter just nu på Café Green Leaf och dricker en sprite!
Brandon har blivit en bokmal så det går knappt att få kontakt med honom, han bara läser och läser så han ligger just nu hemma på balkongen! Men jag tror han trivs och det är huvudsaken!
Här i Sanur har det vart lite mulet idag, men fortfarande varmt såklart!

Igår va det en kanon dag och vi bada och sola hela dagen!
Annars så är det ganska lungt här, och det är skönt för vi har ju åkt en hel del nu sista tiden.
Imorgon drar vi nog vidare till Kuta för att kanske fira min födelsedag med grabbarna som är bosatta där. Och sen ska vi börja kolla på olika altervnativ att ta oss till Gilli. 
Vi känner båda två att vi har sett det vi ville på Bali nu och det ska bli kul att få åka vidare på nya äventyr!RSS 2.0