Man kan se olika saker ur olika objektiv

Vi är ju stolta ägare av en kamera vid namn Sony Nex3. Och när vi vart runt i Asien så har vi kikat om vi kan hitta lite olika objektiv till denna skönhet!
Tyvärr så har det ju vart väldigt svårt, då det inte verkar ha "kommit ut" så himla mycket på marknaden. Jag har alltid velat ha Fisheye objektivet, för jag tycker att det kan bli lite lustiga bilder! Men det har ju vart utan resultat.
Igår så gick vi förbi en stor Sony affär, jag kikade bara in en snabbis eftersom vi inte hade haft någon vidare tur innan. Medans Brandon börja höra sej för vilka alternativ dom hade.
Det visade sej att dom hade både fisheye och ett ultra vidvinkelobjektiv. Dock måste vi köpa ett "adapterobjektiv" för att kunna få ut det bästa möjliga utav dessa tilläggsobjektiv!
Jag fick alltså upp ögonen för 3 st nya kärlekar som jag skulle vilja ha i min samling. Brandon har också alltid vart jätte sugen på att köpa nya objektiv till våran lille bebis, men igår så verkar han ha ändrat sej.
Det är ju betydligt mycket billigare än att köpa dessa objektiv hemma, men han känner att det fortfarande blir mycket pengar som han inte vill lägga just nu, när vi är på resande fot. Och visst det kan jag förstå, och han har ju (tyvärr) rätt i det han säger. Men samtidigt vet jag att jag kommer ALDRIG köpa dessa hemma då det är betydligt mycket dyrare.
Han har dock sagt att jag kan köpa dessa underverk nu, ensam. Och jag kan få tillbaka pengar när han har skaffat sej ett jobb hemma, alltså en månadsinkommst. Och det är ju en bra deal!?
Jag skulle ju verkligen vilja lära mej att fota, få fina bilder. Så att lägga kameran på hyllan när vi kommer hem, det tror jag inte händer. Det kommer att användas flitigt, så är planen iaf!
Men samtidigt funderar jag på om detta är endast en helt onödig grej, och är det är pryl "kåtheten" som har kommit fram och sagt sitt ord.
Hjälp mej, hur tusan ska jag göra!?


Köpa eller inte köpa, det är den stora frågan?



Besvikelse

Vi har sprungit runt i köpcentrum hela dagen idag, och det enda som jag kom hem med va hårtofsar och 2 st Bh:s. Så jag är besviken måste jag erkänna, hade ju en hel lista som jag skulle bocka av!
För Brandon gick det bättre, han har shoppat som en galning! Så jag är glad för hans skull!
Nu är jag så trött så jag håller på att somna sittande!
Tufft med shopping!

Dunder och brak!

Igår kväll kom vi fram till Kuala Lumpur, och det va med dunder och brak! Regnet öste ner, och blixtrarna stod som spön i backen! Ganska mysigt faktiskt!
Det lugnade sej framåt kvällstimmarna, så då tog vi en sväng bland alla stånden i China Town!
Idag väntar shopping, shopping och shopping!
Hoppas på att vi hittar en hel del fint!
Vad gör ni själva en helg som denna?

On the road again...

Nu drar vi till Kuala Lumpur!
Tjohej!

Big Brother, massage och bio

Då ska vi se, dags att skriva några rader innan man ska packa om sin väska och sova några timmar.
Planen vi hade igår när vi la oss va att vi skulle hyra moped idag, se lite av ön, sola och bada. Men innan jag fick upp Brandon imorrse (lunch) så hade kl hunnit bli ca 13.30. Och så kändes det lite sent, så vi knata upp till rummet igen, la oss tillrätta och kollade på alla Big Brother avsnitten som jag lyckats få tag på! :)
Gurkan är ju bara för go, man kan ju inte låta bli att skratta så fort han öppnar munnen! Vi hoppas att man får se mera av honom! :)
Kommer nog att hända en hel del i det där huset!
På eftermiddagen så tog vi en promenad till bion, och idag såg vi en film som heter I am number four. Kanske inte min typ av film , men ett bra tidsfördriv medans regnet öste ner utanför oss. Kostar dessutom bara 12 svenska kronor att gå på bio här, så man får passa på!
Hitta varsin massagestol också som vi götta ner oss i i 15 minuter var. Riktigt skönt!

Shopping sugen

Vi hamnde ju i ett shopping centrum här i Penang igår, och jag blir ju så sugen på att handla! I Malaysia så har dom så himla mycket fina skor, ska allt se om jag kan hitta nått par iaf!
Och sen kostar mycket av kläderna  15 ringit (ca 30 kr) så vi ska nog kunna hitta någonting där med! Vill ju byta ut mina kläder nu innan USA, för det jag reser i just nu är jag så fruktansvärt trött på! Mycket är ju urblekt och sletet nu med... Och där borta hade det vart kul att få känna sej lite fräch och fin!
Tur för mej då att vi ska åka till Kuala Lumpor imorgon, och då är det 2 dagar med shopping inplanerat! Tänkte även skicka hem en kartong till Sverige igen om det är så att man fyndar en massa saker!
Detta är fynden från KL förra resan med tjejerna, jag och Emmilia hitta en hel del!
Hoppas på lika bra flyt även denna gången!

Beroende

Jag tror minsann att min pojkvän har gått och blivit internet beroende! Det är nämligen så att när vi väl har internet på ett rum, så sitter han uppe till ca 6-7 på morgonen och surfar. Slutar oftast med att jag vaknar till och säger till han lite snällt;
-"Borde du inte försöka sova nu hjärtat!"
Och svar får jag oftast:
-" Jag har försökt men jag kan inte sova!,  (efter ca 5 minuter) Så nu har jag stängt av datan, bra va!?"
Och efter yttligare ca 15 minuter så sover han som en gris!
Låter det som ett beroende?

Boende i USA!?

Sitter och kilar mej i huvudet och letar Hostel i USA. Och det verkar ju inte va varken det billigaste eller lättaste att hitta.
Vi har ju blivit medlemmar på en sida som heter  http://www.couchsurfing.org/ , som går ut på att man får slagga på folks soffor runtom i världen helt gratis! Dock har vi inte haft turen med oss hittills då vi mailat runt i LA, antingen så har dom redan folk hos sej eller så är dom upptagna.
Men vi har inte gett upp än!
Ingen som känner någon i Los Angeles som man skulle kunna få låna en soffa hos några dagar tills vi hittat bil och kommit iording med allting?
Alla tips är varmt välkommna!


Kommer att bli tunnhårig innan detta är över...

Georgetown mina vänner!

Dagen började med en rejäl frulle, banangröt ,russin och lemon juice!


Brandon tog på sej jobbet som guide idag!
(vilket inte visade sej vara så bra när vi väl skulle hem, han hade nämligen guidat oss åt helt fel håll!)




Love Lane


Pinang Peranakan Mansion




Tur att kamera tekniken har gått frammåt, för denna hade man ju inte velat släpa med sej!


Ett av alla fin rum


Spegel spegel på väggen där...


Här har vi "The Cathedral of the assumption"


St George´s church


Khoo Kongsi


Idag har man fått vart glad för den lilla skugga som går att få!


Finns en massa små mysiga hus och gator här i Gorgetown


Vi hamnde tillslut på ett köpcentrum som visade denna filmen precis när vi kolla programlistan.
Så vi köpte biljetter snabbt, och hann precis in!


Till middag blev det indisk mat!


Och till det serverades världens godaste Chai Te!


Mycket i huvudet nu!

Antar att jag måste ha mycket i mitt huvud just nu, för det senaste nätterna har jag drömt så himla mycket på nätterna. Drömmarna är helt osammanhängande och vissa gånger vaknar jag upp helt upprörd! Man känner sej ju inte utvilad direkt när det väl är dags att stiga upp...

Här kommer lite filmklipp!


Penang

Ännu en resdag avklarad, tar alltid längre tid än man tror. Båten från Langawi till Penang tog bara 3 timmar men innan man väl har hittat boende och slagit sej till ro har det lätt gått 5-6 timmar. Vi är hur som helst framme nu, och hittat ett hyfsat boende för 40 kr natten per person.

Verkar vara väldigt mysigt här men fina hus och små gator. George town som denna delen av stan heter (där vi bor) i Penang har blivigt med på Unesco World Heritage Site. Så imorgon så får vi ta på oss brillorna och bli lite kulturella, för det ska ju tydligen finnas massa fint här som man inte vill missa!
Blir en hel del läsande under dessa resdagar, idag plöjde jag yttligare en bok.


Dagens vrål åk!

Mot Penang

Nu far vi...

E hjärta B


Ny Hållplats!

Vaknade upp med tuppen som vanligt!
Men idag måste jag ta och skippa power walken för jag har fått ett sånt skavsår på foten. Har ju bara gått i flip flops i 5 månader nu, så fötterna får en chock när det kommer på ett par skor!
Vi ska ta båten till Penang idag, få se lite annat vilket är på tiden! Langkawi har inte vart nått toppenställe, visst det är fint och massa stränder! Men inte så mycket övrigt att göra, några dagar räcker att man är här för det är ändå kul att få se det. Men en charter resa på 2 veckor till Lankawi vet jag inte om jag skulle rekommendera, då hade jag nog blivigt besviken!

Har ni mött Mr Jim Bean?

Igår hade Brandon ett date med Jim Bean...
Vilket gav mej ett gott skratt, precis vad jag behövde!

Vart tog humöret vägen!?

Har suttit och letat boende nu i nån timme, och hitta tillslut ett jätte bra erbjudande! Men klart att det precis har tagit slut när man ska boka det!
Så vips försvann det bra hotellet, och mitt humör följde visst med!
ARG!

Weirdos


Filmtips...

Det vart yttligare en eftermiddag med film. Denna gången såg vi på The Experiment, vilket visa sej vara en mycket intressant film. Läskigt va pengar och makt kan förändra människor...    

Regn

Jag som hade packat min väsnak och va redo att gå till stranden en sväng...
Då började det minsann spöregna, dock höll det bara i sej i ca 10 min!

Big Brother!

I brist på annat sitter jag och kikar runt på Internet, och vad skådar mitt öga!
Jo, att Big Brother har börjat sändas igen, detta skitprogram va ju någonting som jag följde slaviskt under det förra säsongerna!
Hade velat sett det även denna gång, men man kanske kan komma åt några avsnitt då och då!

Svart, vitt och allt däremellan..

Jag och Daniel Ray Adams kom precis hem från 1 timmes powerwalk!
Nu väntar frukost och sen får vi se vad vi ska hitta på idag!

Hoppas att det håller i sej!

Just nu så ligger den Amerikanska Dollarn på 6,41kr. Och det är ju sjukt bra! Hoppas bara att det håller i sej tills vi är där!
(Eller så kan det få sjunka lite till, gör ju inget för den delen heller!)

En eftermiddag med film!

Efter några timmar på stranden idag va vi ganska nöjda. Vi gick hem och kollade på film istället. 127 Hours såg vi, en sann baserad film.
Obehaglig, otäck men klart värd att se!
Efter några timmar på stranden idag va vi ganska nöjda. Vi gick hem och kollade på film istället. 127 Hours såg vi, en sann baserad film.
Obehaglig, otäck men klart värd att se!

Boktips

Vi har ju hunnit läsa en hel del böcker under resans gång, vissa bra andra inte lika bra. Men tänkte att jag kan ju dela med mej utav några favoriter som vi båda har fastnat för!
Så blir ni sugna att krypa ner i soffan med en filt,varm choklad och en bra bok så kan vi rekommendera dessa:

 

I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.
Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.

 

 

Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.

 

 

Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.




 

Tia och Mike Baye är oroliga över sin sextonårige son Adams beteende. Hans bästa kompis Spencer har tagit livet av sig, och sedan dess har Adam inte varit sig lik och tillbringar all tid framför datorn. Tia och Mike känner sig tvungna att spionera på sonen, något de aldrig trott sig vara kapabla till. De låter installera ett avancerat övervakningsprogram på hans dator. Några dagar senare får Adam ett märkligt meddelande. Deras oro verkar vara befogad.

Spencers mamma kan inte förstå sonens självmord och söker sig till internets mörka vrår för att få svar på vad det var som drev sonen i döden. På en hyllningssida dedikerad till Spencer finner hon en märklig uppgift som kastar nytt ljus över vad som hände natten då hennes son dog. Hon måste få veta mer och den enda som kan hjälpa henne är Adam, men innan hon hinner fråga honom försvinner han plötsligt spårlöst.

Samtidigt pågår en jakt på en misstänkt seriemördare i trakten. Polisen är förövaren på spåren, men ingen kan ana det fruktansvärda samband som finns med händelserna i den lugna förorten.





 

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.
Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

 





 

Stella Friberg tycks ha allt en kvinna kan drömma om: en makalöst framgångsrik karriär som författare, exklusiv våning på Östermalm, en garderob fylld med designkläder, en charmerande pojkvän, sportbil och häst. Stellas böcker om Franciska Falke, en ung, självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, är en succé både i Sverige och utomlands. Nu ska den tionde och sista boken i serien skrivas. Och allt vore gott och väl om det inte vore för en läcka i badrummet.
Det är svårt att få skrivro när Strandberg Bygg & Rör AB drar in och börjar bryta upp golv och borra sig in i väggar för att hitta läckan. Förlaget ligger på inför lanseringen av boken samtidigt som pojkvännen Fredrik, tv-chef och svärmorsdröm, tycker att det är dags att de gör slag i saken och flyttar ihop. Skrivandet går allt trögare och när en serie oväntade händelser inträffar, och media får nys om saken, blir situationen ohållbar.
När det blåser som värst kring Stella faller illusionen om det liv hon byggt upp, och det visar sig hur ensam hon i själva verket är. Föräldrarna har aldrig förstått varför hon slösar bort sin begåvning på att skriva simpla underhållningsromaner, vännerna har svikit i samma takt som hennes framgång har växt och förlaget är bara intresserade av att få ut så mycket som möjligt av sin kassako. Den enda som ser hur hon egentligen mår är Johnny, hantverkaren som råkat kliva in i hennes liv precis när allt börjar rasa.

 






Den tusende gången (2003) blev en av det årets mest uppmärksammade böcker och utkom i flera länder. Det var första gången som en kvinna som blivit utsatt för incest berättade så öppet både om övergreppen i sig och hur de hade präglat hennes fortsatta liv





 

"Jag fick sällskap tillbaka till rättssalen av en brottsofferassistent, en äldre dam. Fram till dess hade de varit noga med att jag skulle slippa använda samma ingång som Richard, min styvfar. Dold bakom håret hade jag hittills kunnat undvika att se på honom, minnas hans ansikte alltför tydligt. När jag kom tillbaka in genom dörren med huvudet sänkt såg jag ett par skor som spärrade vägen för mig. Jag tittade upp, rakt in i ett ansikte som gjorde mig sjuk av rädsla."
Från det att hon var fyra år bar Jane Elliott på en fruktansvärd hemlighet. Hon var sin styvfars slav - på alla sätt. Den lilla fången är den sanna berättelsen om en flicka som blev kuvad, trakasserad och sexuellt utnyttjad av sin endast fjorton år äldre styvfar. Hon hölls fången i en psykisk och fysisk mardröm i sjutton år - tills hon en dag slog tillbaka.

 





"Eftersom jag levt på skiten i stort sätt i hela mitt liv, så javisst, man kan säga det har varit mitt yrke. Var inte ute efter brudar, lyx, knark eller bli någon don Maffia. Droger. Nej tack, inte på min macka. Brudar. Jo, men lagom viktigt. Lyx. Det kom på köpet, men inget jag suktar efter direkt. Spänning. Ja tack, men kan egentligen vara utan. Makt. Nej inte direkt. Respekt. Nope. Våld. Ett verktyg. Stålar. Ja mycket, men inte allt. Så vad fan var det då? Varför? Håll i hatten för det rimmar dåligt, jävligt dåligt: trygghet, är ordet för mig."

Att vara yrkeskriminell och leva i den undre världen är som att spela tio schackpartier samtidigt, hela tiden. Och för att komma i mål, kamma hem spelet, måste man vinna, inte bara ett parti, utan vinna hela tiden. Alla spelen konstant. Förlorar du en enda gång kan det leda till riktig skit, kanske din död. Du vet inte vem du spelar mot i alla lägen. Och det är inget åtta till fem, utan tjugofyra. Dygnet runt. Med ditt eget liv och andras som insats.

David Larsson (pseudonym) valde att leva i detta kaos, spela detta spel och satsade sitt liv. Tjugo år i gamet. Men han förlorade och är nu efterlyst och gömmer sig i Thailand. Han ligger även i krig med den värsta sorten här hemma. Ett krig som han inte kan vinna.

Jag är Wanted är David Larssons story, hans liv. Värdetransportrån, indrivningar, våld, kidnappningar, ekobrott, inlåsningar, blåsningar, cash. Från de första personrånen i unga tonår tills idag. År av kaos. Hur det är att andas kriminalitet, tänka ont och använda våld som ett redskap.

 

Vem han är? Spelar ingen roll, men han är Wanted, på alla sätt och vis.




ESTA

Your travel authorization has been approved and you are authorized to travel to the United States under the Visa Waiver Program.

Sena solnedgångar






Här på Langkawi så går inte solen ned förns 19.30, så det är långa ljusa dagar vilket jag gillar!
Men solnedgångar kan nog vara något av det vackraste!

Tv publik

Vi försöker kolla upp lite saker som man kan hitta på i alla det städerna som vi kommer att åka till i USA, man känner ju att man vill vara lite förberädd så att man får ut så mycket av resan som möjilgt! Marie min vän nämne att man kunde sitta i publiken till Jay Leno Show helt gratis, och det tyckte vi va lät som en kul grej att va med om!
Så imorrse skickade jag iväg ett mail, hamnade på en väntelista för att det va fullt för tillfället, vi får hålla tummarna att det blir något avhopp!
Man kunde gå på Dr Phil med, men då måste man vara kontorsklädd.. Får nog fundera på det ett tag till!

Tennis armbåge

Idag har vart en riktigt bra strand dag! Dock kom vi inte ner förs vid 14.30 tiden då det va alldeles för varmt innan. På våran strand finns nämligen ingen skugga så man måste stekas i solen!
Jag vandrade ner lite innan Brandon läste ut min hemska bok och bara hade det gött i värmen, hans morgon bestod nämligen av Jim Bean och Cola. Och hans favoritgodisar från Reese´s som innehåller jordnötssmör täckt i choklad!
Sen när han kände sej redo så kan han ner, och vi spelade lite strandtennis, kasta prick och lekte vatten karurell!
Bra dag helt enkelt!

Morgonpromenix!

Har vart ute och tagit en powerwalk nu på morgonen innan det blev för varmt. Sen vi träffade Emmilia och Nathalie vart det liksom sämre med promenaderna för vi hade så mycket annat kul att göra! Och nu börjar detta dåliga samvetet krypa på en, att man rör sej för dåligt.
Så det va bara att ge sej ut!


Hitta världens mysigaste hund i Ao Nang.

Så det kan gå...

Vi skulle bara titta på alla M&M påsarna som låg staplade så fint, vi skulle ju inte ens köpa...
Det vi inte visste men blev väl medvetna om, va att tog man i en påse så ramla alla ner!
Vi blev visst tagna på bar gärning!

Utflyktsdag!

Idag har vi åkt runt här på ön Langkawi, och gjort en del stopp påvägen! Vi stanna till vid Cable Car, det är som en stor skidlift som tar en upp på ca 775 meter höjd, och det ifrån har man en magisk utsikt! Dom har över byggt en bo uppe mellan kullarna som har vunnit många priser!
Va himla vackert men sjukt varmt!
Det finns väldigt mycket örnar på denna ön. Så Eagle Square är en plats som är uppkallad efter dom! Den ligger precis i färje hamnen så detta är någonting av det första man ser när man anländer till Langkawi!

2 dagar med familjen Andersson

Eftersom vi nu kan få fram bilderna igen, så kan vi bjuda på lite från den senaste tiden! I Ao Nang åt vi på en Mexikansk restaurang tillsammans med familjen Andersson. Och det va mycket trevligt!
Sen va vi även med när Maddes far Tonna tatuerade sej!

Säger bara Preston Webb!

Igår satt jag och pratade med Brandons bor Preston på facebook, och nämnde vårat problem med datorn. Och vips så skickade han över ett datorprogram till mej, och 5 sekunder senare satt han och styrde min dator från Sverige. Han hjälpte mej att ta fram alla bilder och filmer!
Tusen tack Preston, du hjälpte oss verkligen!
Är mäkta imponerad!

Sömntuta

Ikväll åt vi en god mexikans middag, Malaysia är svår på sin mat. Dom har nämligen inget som är typsikt "lokalt". För åker man till Thailand så går det ju knappt att bli besviken på maten och bäst är dom ju i det små mopedstånden. Medans här får du leta som en tok om du ens ska hitta något liknande.
Jag ska krypa ner med min bok nu, har hamnat i ett lästräsk för tillfället. Läser dock en hemsk bok som handlar om en flicka som blir misshandlad och sexuellt uttnyttjad av sin styvfar. Så det är ingen uppmuntrande läsning. Hemsk!

Brandon har tagit med sej sin guitarr och satt sej tillsammans med våra tyska grannar en trappa ner.


Bild från Kambodja


Skattefritt!

Vi gick till Langkawi Under Water Wordl nu på eftermiddagen och kollade in alla djuren! Det ligger typ vägg i vägg där vi bor, så det vart en lagom eftermiddagsutflykt!
Dock fastnade vi i affären som fanns brevid påvägen hem, och vi fick en chock!
Allting är så sjukt bliigt!
Choklad, öl, sprit ja precis allting!
Så vi kunde inte låta bli, blev lite choklad för mej och nån öl. Brandon lyxa till det med en flaska Jim Bean, öl och choklad!
Det är ju synd(eller tur) att man inte är mera farsinerad av alkohol, för detta är ju himmelriket!

Brandon har tappat kollen...

Brandon är för rolig han, han låg uppe och surfade inatt medans jag sov. Så imorrse när jag kollar min facebook så ser jag på hans status att han är i Kambodja...
Verkar som att vi vart på för många ställen nu, för när han inte ens vet vilket land vi är i så är det ju någonting sm är galet! :)
Mr Lost!

Godmorgon!

Har sovit som en stock inatt, och vaknade inte förs vid 11. (10 Thai tid) Och det är inte ofta det händer, vaknar normalt vid 8 på morgonen!
Har precis vart ute på Yoggi jakt eftersom vi har muslie med oss, men det va inte det lättaste att hitta här. Så vi får se vad vi hittar på ist!
Solen skiner idag iaf, inte ett moln på himlen!
Och eftersom vi är uppe sent idag blir det nog bara stranden och en bok. Känns som att vi får passa på nu eftersom det inte är så lång tid kvar av detta!

Böcker

Just nu läser vi böcker som på löpande band, Brandon började med en ny senast igår och blev klar på resan hit till Langkawi. 
Så nu ska vi gräva i våran bok påse, och kypa ner i våran nya säng och bara ha det gött!
Natti Natti!
Läshörnan på Koh Lipe!

Indiskt

Idag har vi bara haft en skräp dag med mat, det blir ju lätt så när man är på resande fot.
Så ikväll unnade vi oss en riktigt god indisk middag, det är nämligen någonting så vi båda fårr upp ögonen för under denna resan!
Prova ni med, ni kommer inte att bli besvikna!

Langkawi

Resan idag gick jätte smidigt och sånt upskattar man. Bussen kom till och med 10 minuter innan utsatt tid och det är inte ofta i Thailand det händer. Sen att chaffören körde som om han fått sitt körkort i ett cornflakes paket, det är en annan 5:a.
Båten över från Thailand tog ca 1 timme över till Malaysiska gränsen, så nu är vi framme i Langkawi. Vi va båda runt och letade boende på olika håll idag när vi kom fram, och hitta tillslut ett som vi inte kunde motstå.
Det är ett ställe som öppnade för 6 dagar sedan, helt nybyggt! Luktar till och med nytt så fot man kliver innanför dörren, och det är nog första gången på denna rasan som vi är med om det!
Och han som äger ställer va verkligen supertrevlig och gick ner i pris för våran skull! (sen va han nog dock lite desperat med, men vi hjälper varandra får vi se det som!)
Jag passa på att gå ner till stranden och se solnedgången, medans Brandon somnade som en stock på sängen...
Vi blir nog inte sena denna kvällen inte!
Koh Lipe bild bjuder vi på då vi ej kan lägga upp nya just för tillfället!

Förstår inte...

Förstår inte vad folk tänker med när dom springer runt i minimala speedo...
För snyggt är det inte, inte någonstans...
(Okej Plantan,om vi bortser från dej)
:)

Teknisk support sökes

Vi har fått något problem med datorn, och vet vet inte hur vi ska lösa det!?
Den har fungerat hur bra som helt hela resan men nu plötsligt har någonting hänt. Det började
när vi skulle föra över filmer från Maddes hårddisk till våran, då kommer vi inte in i mapparna utan
det står genväg.
Och nu när vi stoppar in vårat minneskort från kameran in i datorn visar den samma sak, Genväg!
Och vi kommer inte in i mappen, men när man kollar i kameran så finnsa alla bilderna och det går att ta
nya precis som vanligt!
Är det någon som vet hur detta kommer sej!?
Snälla hjälp isf!
Vi har fått något problem med datorn, och vet vet inte hur vi ska lösa det!?
Den har fungerat hur bra som helt hela resan men nu plötsligt har någonting hänt. Det började när vi skulle föra över filmer från Maddes hårddisk till våran, då kommer vi inte in i mapparna utan det står genväg. Och nu när vi stoppar in vårat minneskort från kameran in i datorn visar den samma sak, Genväg!
Och vi kommer inte in i mappen, men när man kollar i kameran så finns alla bilderna och det går att ta nya precis som vanligt!
Är det någon som vet hur detta kommer sej!?
Snälla hjälp isf!

Sista dagen i Krabi

Vi har precis bokat en resa till Langkawi, Malaysia imorgon! Dock hade vi båda önskat att vi hann med att ta oss till Perhentian Island som dock ligger helt på motsatt sida. Där kan man nämligen simma med skölpaddor, och det hade jag önskat göra. Tyvärr är det ju fortfarande monsum regn på den sidan , så vi vågar nog inte chansa denna gången.. Får bli nästa helt enkelt...
Så idag blir det sista dagen med sol och bad på standen här i Ao Nang, dock har högsäsongen hittat hit på riktigt nu så det är knappt man klarar av att va ute i solen!
Det är som en laser stråle!

14 Februari

Idag är det alla skärtans (hjärtans) dag! 
Grattis!

Christoffer har det bara bra!

Till familj och vänner kan jag hälsa att jag prata med Christoffer igår och allting va bara bra. Han har dock tappat telefonen, så därav inget svar.
Han har åkt båt i 6 dagar för att ta sej till ö som hette Andaman Island (tror jag).
Så ingen oro där hemma, han lever och har det bra! :)


Bild från i sommras.

Saknad

Inatt va ju första natten som jag och Brandon sov ensamma på ca 2 veckor. Nathalie har ju delat rum med oss innan, och inatt så vaknade jag ca 6 gånger och undrade vart tusan hon hade tagit vägen... Helt förvirrad va jag och kunde inte förstå alls vart hon höll hus, så Nathalie du ska veta att du saknas i våran familj nu!
Vi lämnade ju Martin, Emmilia och Nathalie igår och for till Ao Nang för att möta upp Madde, Chris och Hennes mor och far. Och det va kul att få lite tid tillsammans även om vi inte hann ses så mycket. Men eftersom man inte vet när nästa gång blir så uppskattar man det lilla vi får... Alla vi är ju på resande fot just nu, så när vi möts upp igen återstår att se.
Men det känns tomt nu att lämnat allihopa, vi har haft fantastiska 3 veckor tillsammans. Och att vi hunnit fått så mycket tid tillsammans med Martin, Emmilia och Nathalie har nog räddat oss. För nu ser vi båda fram emot resten av denna resan! Ni va precis vad vi behövde, och nu saknar vi det redan!

Idag har vi legat nån timme här på stranden i Ao Nang, och sen va det dags att säga hej då till Chris och Madde som skulle ta nattbussen till Bangkok. Lite trisst tyckte vi alla att det va...
Men nu på eftermiddagen så har vi vart tillsammans med Maddes föräldrar, Lotta och Tonna. Och vi har haft mycket trevligt. Tonna har tatuerat sej så vi satt me där i några timmar, och  nu har vi precis skiljts åt efter en god middag och thai pankaka till dessert!
Så vi är nöjda med dagen, dock lite smått svedd då vi glömde solkrämen idag. Not good, not good!
Jag och Nathaile i Koh Lipe!

Krabi

Vi är tillbaka i Krabi!
Och just nu hänger vi med Madde och Chris! Kul att äntligen ses!

Ny investering

Eftersom vi har så himla mycket bilder nu som man inte vill förlora, så va vi ju tvugna att göra nått för att ha en backup. Vi har 500 GB på asuswebstorage som vi får använda oss utav, dock tar det väldigt lång tid att ladda upp saker, så vi skulle säkert hunnit hem till Sverige innan vi vart klara...
Så igår sprang vi på en externhårddisk på 320 GB för ca 250 kr, så det va ju bara att slå till!

On On Hotel, Phuket Town

Det är precis där vi befinner oss just nu! Och igår fick vi reda på att filmen The Beach har spelats in på detta hotell, lite kul tyckte vi allt!
Vi fick även reda på att det har vart en bordell innan det blev hotell...



3 dagar med fest

Här har det firats Chinese new year i 3 dagar. Och vi råkade bo mitt i smeten, det va bara att kliva ut genom dörren så va vi mitt i det. Det har vart musik, dans, shower, matstånd och en glatt humör här bland allihopa!
En riktigt gatufest helt enkelt!

2 utslagna tänder och en spräckt läpp...

Tanken va ju Wakeboard idag, en heldag! Så vi käka frukost och kom iväg i skaplig tid för en gång skull. Men när vi sitter vid Wakeboard banan och tittar på dom som kör så blir vi bara mer och mer nervösa, det såg ju nämligen skit svårt ut att bara ta sej upp på benen!
Men vi bestämmer oss för att prova på iaf, vi skriver in oss och ska precis betala då vi ser att personalen kommer med en skadad åkare!
Han hade fått sin wakeboard i ansiktet när han ramlade för att det inte släppte från fötterna, vilket resulterade i en spräckt lätt och 2 utslagna tänder!
Och det såg minsann inte skönt ut! Så va jag tveksam innan så vart det ännu värre efter att vi sett hur det gick för honom.
Så vi fega ur helt enkelt, känns dumt att riskera att bli skadad nu när man klarat sej så länge!
Men lite smått besvikna va vi när vi åkte därifrån utan att ha provad, vi alla va ju så laddade! Men jag hade nog vart ännu argare på mej själv om det hade vart Jag som satt här utan tänder nu och en arm i gips.

STA Travel, vad hände?

Vi håller på att försöka boka en biljett hem till Sverige från USA, men det är ju inte det lättaste. Vi vill ju komma så billigt undan vi kan, och hade fått ett grymmt pris från STA travel.
Så vi mailade våran kontakt för ca 3 veckor sen att vi ville ha biljetten, och så har vi bara väntat på svar! Men eftersom vi inte fått nått har vi börjat fundera vad som händer! Så vi ringde till huvudkontoret. Och då visar det sej att tjejen vi pratat med har slutat, men inte sagt ett ord eller skickat ett mail.
Så nu ger den nya personen vi pratat me oss ett pris på samma biljett, dock för 3000 kr mera än vi fått från början! 
Det är inte okej!

Vad har hänt STA, man har ju alltid vart nöjda mer en service innan!?

Premiär tur!

Det blev ingen Wakeboard idag, alla va för sega imorrse efter frukost. Så vi ska ta en heldag imorgon ist!
Eftersom vi är 5 st som reser tillsammans just nu, och det är egentligen bara Martin och Brandon som kan köra moped så blir vi lätt lite låsta. Så imorrse for Emmilia och Martin iväg på lite ärenden, och kvar va vi framför datorn. Jag blev ju dock för rastlös, så det va ju bara att ta tjuren vid hornen! Jag hyrde en moped och Nathaile fick åka tillsammans med Brandon!
Jag har aldrig kört moped hemma innan utan bara testat ett fåtal gånger nu under resan. Men idag va min moped premiär, och det gick kanon! Jag trängde mej fram i Phuket Town och i Patong. Vi skulle nämligen se den nya filmen med Christina Auguilera och Cher, Burlesqe och den va helt okej! Mycket sång och dans, och det gillar vi!
Och jag måste erkänna att jag är stolt över mej själv för att jag vågade köra, och till och med Brandon fick jag beröm ifrån!
Det blev ingen Wakeboard igår, alla va för sega imorrse efter frukost. Så vi ska ta en heldag idag ist!
Eftersom vi är 5 st som reser tillsammans just nu, och det är egentligen bara Martin och Brandon som kan köra moped så blir vi lätt lite låsta. Så imorrse for Emmilia och Martin iväg på lite ärenden, och kvar va vi framför datorn. Jag blev ju dock för rastlös, så det va ju bara att ta tjuren vid hornen! Jag hyrde en moped och Nathaile fick åka tillsammans med Brandon!
Jag har aldrig kört moped hemma innan utan bara testat ett fåtal gånger nu under resan. Men idag va min moped premiär, och det gick kanon! Jag trängde mej fram i Phuket Town och i Patong. Vi skulle nämligen se den nya filmen med Christina Auguilera och Cher, Burlesqe och den va helt okej! Mycket sång och dans, och det gillar vi!
Och jag måste erkänna att jag är stolt över mej själv för att jag vågade köra, och till och med Brandon fick jag beröm ifrån!
Jag fick en grön fin moped!

Wakeboard

Idag ska vi nog ta oss till en Wakeboard bana som finns här i Phuket. Vi alla är väldigt sugna på att prova på. Det är som en lift som man åker efter, typ som i skidbacken. Dock är jag tveksam på att jag ens kommer att kunna ställe mej upp! Vi får helt enkelt se hur detta kommer att gå...

Chinese new year

Nu firas det chinese new year här i Thailand. Och vi bor mitt i smeten. Så här i Phuket Town precis utanför våran dörr kommer det att vara en gatufest i 3 dagar. Igår gick vi runt och kikade lite, kollade på dans och sång show och åt en massa god mat från alla matstånden!
Får se vad det bjuds på ikväll!?

Candy

Igår så hittade jag en tidning som hade en annons om att man kunde köpa svenskt smågodis här i krokarna. Och ingen blev ju gladare än jag! Så vi åkte ut på godis jakt, hittade tillslut dit efter mycket om och men.  Dock blir man ju små snål som vanligt då det kosta 88 Bath för 100 gram.
Men jag plockade några av mina favoriter, och kom därifrån med 115 gram godis för 101 Bath! Det är nog det dyraste godiset som jag har köpt, men värt varenda Bath!
Lycklig som ett barn va jag!

Godis

Igår så hittade jag en tidning som hade en annons om att man kunde köpa svenska smågodis här i krokarna. Och ingen blev ju gladare än jag! Så vi åkte ut på godis jakt, hittade tillslut dit efter mycket om och men.  Dock blir man ju små snål som vanligt då det kosta 88 Bath för 100 gram.
Men jag plockade några av mina favoriter, och kom därifrån med 115 gram godis för 101 Bath!

Obegränsat Internet!

Just nu så har vi obegränsat Internet i 1 månad. Och det gillar vi! Det fungerar nämligen så att man köper ett mobil kort för 100 Bath (21 kr) och sen är det bara att surfa!
Dock finns det ju en liten hake, det är nämligen en kedja på ca 20 butiker som sänder ut denna Internet signal. Så det går ju endast om man bor i närheten av en sådan butik som ingår i kedjan.
Men just nu har vi turen att göra det, och det är lyx att ha tillgång till Internet 24/7!

Godmorgon!

Klev precis upp, så jag är nyvaken och go!
Inatt så hade vi en granne som skrek på oss, vi delar ju rum med Nathalie också och vi alla låg och små pratade igår ikväll. Och helt plötsligt så börjar granen över skrika att vi ska hålla käften!
Och att det vart tyst efter det, det kunde han ju bara glömma. Man vart ju små fnissig istället! Så man kan säga att om han tyckte att det va illa innan när vi prata i normal ton, så fick han det nog värre efter han sa till då skrattanfallet kom!
Rätt åt han!

Jag har en galen kille...

Och en vacker dag ska jag berätta varför...

Nu ska det fixas.

Vi har vart iväg hela dagen, hyrde moped imorrse och har sen åkt runt i Phuket! Så nu har vi satt oss i lugn och ro för att planera lite av den kommande resan.
För vi har en del som vi måste ta tag i som vi skjutit på ett bra tag nu! Vi är nämligen ganska så bra på det...

Tjena Tjena Mittbena!

Så kom vi till det här med håret, här nere är det ju hopplöst och det är tyvärr sällan man orkar bry sej om hur man ser ut.
Men på Koh Lipe så vart det mittbena för mej en kväll, och det va ju kanske 10 år sen sist!
Så, vad tycks?










Sömnen gjorde sitt!

Så idag vaknade jag upp och kände mej mycket gladare! Och tur är ju det!
Nu väntar jag på att dom andra sakta ska öppna ögonen så vi kan gå och äta stekt ägg och dricka iskaffe till frukost! För det är bra gott det!
Koh Lipe.

Ledsam dag idag...

Och jag vet inte riktigt varför, det bara kom över mej! Så jag lät mina tårar rinna en stund och hoppas att det känns bättre att vakna upp imorgon!

Nu ni, här kommer det bilder!

Eftersom vi vart fruktansvärt dåliga på att lägga upp bilder sista tiden så bjuder vi nu er på ett bild maraton! Detta är lite av det vi pysslade med på våran vecka vi spenderade på Koh Lipe.


Vi har försökt att variera våra dagar, lite knäppa påhitt varje dag...
Kvällsmys med en massa god mat...








Vi har även fått gitarr lektioner utav en dans vid namn Flemming...




Antar att alla dagar inte kan va ens dag, just denna dagen var INTE min dag. Jag blev nämligen nerbajsad av en fågel när jag satt läste, och vid lunch så smällde Nathalie Ketchup Bomben på mej!








Vi beslagtog en longtailbåt för en dag, med andra ord snorkling,stränder och lek!


















Lat mej presentera, Miss Ketchup!

Vi lever vi har det bra, men vi ไr fruktansvไrt dๅliga pๅ att skriva av oss pๅ bloggen. Vi ไr just nu pๅ Koh Lipe som ligger
i s๖dra Thailand, och hไr ไr internet "svin dyrt" i vๅra ๖gon! Sๅ vi undviker det sๅ gott det gๅr!
Hur som helst sๅ har vi det bra, vattnet skiftar i blๅtt och turkost och det ไr stekande sol. Dagarna bara springer ivไg nu
nไr vi reser i sไllskap med vๅra vไnner Emmilia, Martin, Nathaile, Vicky och Emil. Det gav mej och Brandon ny energi och det
ไr vi mycket tacksamma f๖r! Det va mer ไn beh๖vligt.
Och att vi skrattar oss igenom dagarna gๅr inte att f๖rneka, f๖r hไr hไnder det nๅgot nytt varenda dag! Senast igๅr sๅ
skulle Nathaile ha lite ketchup till sen mat, bara det att nไr hon ๖ppna flaskan sๅ blev det en st๖rre explosion. Och jag dๅ
som satt nไrmast va ju mest utsatt vill jag pๅstๅ. Jag fick nไmligen allting pๅ mej, hade hela hๅret och ansiktet fullt av
ketchup medans den skyldiga Nathaile endast fick nๅgra droppar pๅ sin klไnning! Men ett gott skratt alla runt hela bordet, och
ไven resten av restaurangen!
Vi blir nog kvar hไr i nๅgon dag till innan vi ska bege oss vidare. Vart vi far dๅ vet vi dock inte ไn utan just nu tar vi
allting som det kommer.
Vi njuter av solen och har det bra just nu, f๖r om ca 1 mๅnad sๅ ไr det slut pๅ detta! Dๅ far vi ju nไmligen mot USA och dๅ
kommer resan att ta en helt annan form. Men kul ska det bli!
Vi lever vi har det bra, men vi ar fruktansvart daliga pa att skriva av oss pa bloggen. Vi ar just nu pa Koh Lipe som ligger i sodra Thailand, och har ar internet "svin dyrt" i vara ogon! Sa vi undviker det sa gott det gar!
Hur som helst sๅ har vi det bra, vattnet skiftar i blatt och turkost och det ar stekande sol. Dagarna bara springer ivag nu nar vi reser i sallskap med vara vanner Emmilia, Martin, Nathaile, Vicky och Emil. Det gav mej och Brandon ny energi och det ar vi mycket tacksamma for! Det va mer an behovligt.
Och att vi skrattar oss igenom dagarna gar inte att forneka, for har hander det nagot nytt varenda dag! Senast igar sa skulle Nathaile ha lite ketchup till sen mat, bara det att nar hon oppna flaskan sa blev det en storre explosion. Och jag da som satt narmast va ju mest utsatt vill jag pasta. Jag fick namligen allting pa mej, hade hela haret och ansiktet fullt av ketchup medans den skyldiga Nathaile endast fick nagra droppar pa sin klanning! Men ett gott skratt alla runt hela bordet, och aven resten av restaurangen!
Vi blir nog kvar har i nagon dag till innan vi ska bege oss vidare. Vart vi far da vet vi dock inte an utan just nu tar vi allting som det kommer. Vi njuter av solen och har det bra just nu, f๖r om ca 1 mๅnad sa ar det slut pa detta! Da far vi ju namligen mot USA och da kommer resan att ta en helt annan form. Men kul ska det bli!

RSS 2.0