USA!




Nu är det bestämt och bokat!
Biljetten till USA!
Loveli!

Koh Lipe nästa!

Vi har haft bra dagar här i Bangkok, men nu är det dags för sol och bad igen. Om 1 timme tar vi nattbussen till Koh Lipe, och där ska vi även mötas upp med Maddes familj och Vicky och Emil!
Va länge sedan vi träffades allihopa så detta ska bli kul!

Loveli!


Detta va på tiden...

Vi har haft en jätte trevlig kväll tillsammans allihopa! Och jag vet inte när vi skrattade så här mycket sist! God Thai mat, öl, shisha och trevlig sällskap, vad mer kan man begära!?
Detta va väl behövligt!

Platinum nästa!

Igår och idag så har jag och Brandon delat upp oss lite. Jag vill nämligen passa på att shoppa när jag kan, medans han har hittat allting som han vill ha!
Så nu är det jag som ska ta bussen och sen flodbåten till Platium, för att hoppas att jag kan hitta en hel del fint till sommaren! Vi ska nämligen skicka hem en kartong till Sverige och då får man ju passa på! :)
Brandon ligger kvar och snarkar i sängen, honom går det minsann ingen nöd på! För är det någonting som han är bra på så är det att sova!

Bangkok...

Nu är vi tillbaka i Bangkok och jag känner mej direkt som "hemma". Jag gillar Thailand, det går inte att beskriva det på något annat sätt. Skönt att vara tillbaka.
Denna dagen har jag sett fram emot länge, för idag kommer nämligen mina kära vänner från Halmstad. Madde, Emmilia och Nathaile. Och dom har även med sej pojkvänner och familj, så det ska bli riktigt kul!
Bara några timmar kvar nu!
Längtar!
Bilden är från Chai Mai i våras på våran "Tjej resa"


Inte alltid en dans på rosor...

Jag citerar en kollega från Sheraton som så fint kommenterat länken på Facebook angående min blogg:

"Tobias Kjernell gillar inte att gå in på din blogg längre! ni verkar ha det så jävla bra o skönt, ni får se andra sidan av världen varje dag.. själv lever jag i minus grader, is-slask, mörka dagar och massa jobbdagar."

Och visst kan jag hålla med Tobias om att vi har det bra och skönt här borta i värmen. Men det finns en vardag för oss med, även om den skiljer sej från vad man har därhemma. Denna vardagen vi lever i här kräver till en viss del mera fantasi för att få ut mera av resan och det man önskar att se och göra. Men det är när fantasin inte riktigt vill infinna sej som man varken kommer för sej det ena eller andra.
Dessa 2 veckorna i Kambodja kan vi kalla de längsta på länge. Fantasin och lusten på att hitta på saker har vart som bortblåst. Vi lever just nu i lite ovisshet om hur resandet kommer att fortsatta en tid framöver eller om vi ska bege oss hemåt inom en snar framtid.
Det finns många frågor vi ställer oss just nu;
När ska vi hem? Vad gör vi när vi kommer hem? Ska man plugga? Vad ska man plugga? Jobba? Med vilket jobb? Halmstad eller Stockholm, vart hamnar vi? Bo utomlands? Vart isf? Köpa lägenhet? Hyra lägenhet? Pengar? Hur tjänar man nya snabbt? Man är rädd för att stå på noll..

Mycket vill ha mera sägs det, men blir man någonsin nöjd?

Vi kan erkänna att det råder en liten kris i familjen Kullman / Webb just nu. Det verkar inte bättre än att en 25 års kris har funnit fram till den ena av oss. Det är helt enkelt många frågor och funderingar som snurrar runt i huvudena just nu, som man tyvärr inte har alla svaren till.
Jag antar att man bara har sin magkänsla att förlita sej på, och så får man hoppas att det känns rätt i slutändan.
Vi har vart borta i lite mera än 4 månader, och det skulle ju vara en lögn att säga att vi inte saknar familj och vänner. För är det någonting som fattas för oss just nu, i våran vardag så är det just NI. Och det kommer vi inte ifrån, samtidigt som vi vet att ni finns där för oss. Och att den dagen vi ses igen ser vi fram emot!
Jag försöker njuta av varje dag och av alla saker som jag får vara med om. Och dessa upplevelserna är någonting jag alltid kommer att ha med mej, hur detta än kommer att sluta.
Det är som sagt inte alltid en dans på rosor...




Försöker...

Tänka positivt, men det är inte alltid lätt...
Måste försöka intala mej själv, Emely positiva tankar!
Positivt!

Redo.

I poden är laddad med P3 dokumentär, och en ny bok har påbörjats!
Bara att bege sej till stranden då!

Kambodjas skärgård, och vi såklart! :)


Godmorgon!

Vi har precis ätit en frukost bestående av yoghurt, muslie och kaffe. Nu är det dags att packa badväskan för idag ska vi ju på utflykt.
Ser faktiskt fram emot att hitta på någonting idag!

Svettlökar x2!

Har precis kommit hem från min dagliga motionsrunda och idag fick jag även mr B med mej som kryat på se från sin obligatoriska förkylning! (han har ju haft lite otur att bli förkyld konstant den senaste tiden, och denna veckan har vi nattbussen från Siem Reap att skylla på.)Kul med sällskap va det iaf!
På hemvägen så provade vi att ta en annan runda än jag normalt har gjort. Vi sprang längs med stranden hela vägen hem!
Och stunder som då gillar jag att va just här, vid havet i Kambodja!

Idé torka..

Vi är kvar i Sihanoukville som ligger i södra Kambodja. Men vi gillar det inte så mycket som vi har gjort med andra ställen vi har vart på, så därav har det vart lite dystert sista tiden. Man har liksom inte riktigt lust med någonting och vet inte riktigt vad man vill göra. För det mesta så har vi tillbringat dagarna på stranden, så vi kan väl egentligen inte klaga. Men man tröttnar visst på det med...
Tiden går liksom sakta...

Igår så hyrde vi en moped för att köra runt lite, så vi fick ju se en liten annan del av staden. Men vi insåg även att den stranden vi bor på visade sej vara den bättre av alla här i Sihanoukville. Jag tror dock att vi har vart på så himla många fina ställen, så det är ju klart att vi jämför allting med det. Och då ligger tyvärr inte detta på topplistan.
Imorgon så ska vi åka på en båtresa som ska ta oss till lite öar som ligger utanför Sihanoukville, men ska få snorkla lite och bada så det ska bli kul att få se lite annat.
Idag har vi legat  som ett gammalt par med varsin Ipod in pluggad i öronen och lyssnat på P3 Dokumentär. Och dom kan jag varmt rekommendera att lyssna på, finns mycket intressanta saker som tas upp! Dock inte lika socialt!



VI!


(Det råder för tillfället lite bild brist på bloggen, för det tar en evighet att få upp dom. Ska se om jag kan lösa det på nått sätt! Försöker i den mån det går tills dess... )





Försöker komma igång...

Sedan vi lämnade Sverige så har detta med motion inte vart en daglig aktivitet utav min vardag. Och det är något jag saknar enormt, att träna. Det gör att jag känner mej piggare, fräschare och gladare.
Och som det är just så känns det som att kroppen bara förfaller...
Så jag kände att nu får det vara nog! 
Så därför har ju nu 2 dagar i rad vart ute och sprungit några kilometer, och hoppas på att jag lyckas hålla igång med iaf löpningen! Försöker sätta ett mål på att iaf springa 3-4 dagar i veckan...
Men jag saknar Body Pump, så väl hemma på Svensk mark igen blir det till att köpa ett gym kort och komma tillbaka till den kropp jag trivs med!

Idag blir det...

Sol och Bad!!!

15 Januari 2011...

Vilket innebär 4 månader på resande fot!
Det firas med en BBQ middag och några öl på det!

Vi är just nu i Sihanoukville.

Vi kom hit igår på morgonen efter en bussresa som vi höll på att förfrysa i. (ca 15 grader i bussen...) Tur va att solen sken här i Sihanoukville så att vi kunde få lite värme i våra frusna kroppar lite.
Idag dock är det inte klar blå himmel, vilket jag hoppats på. Har nämligen saknat sol och bad på sista tiden. Även fast vi reser i varma länder så ligger vi knappt på stranden...
Hoppas därför att det spricker upp så man kan få lite färg på denna bleka kroppen. Snart kommer nämligen vännerna från Halmstad hit, och jag vill ju va lite brun då iaf! :)

Systembolaget!

Vi har vart med om en märklig sak.
Det va nämligen så att frukosten vi inhandlade från affären imorrse levererades i en turkos påse från Systembolaget!
Hur är detta möjligt undar vi!?
Kan det vara så att ett parti systempåsar har kommit på vift?
Det har inte gått ut någon efterlysning i Sverige eller??

Dags för nytt ställe..

Ikväll kl 20 ska vi ta en natt buss till Sihanoukville, där ska det finnas fina stränder för sol och bad.
Tills dess för vi fördriva tiden i Siam Reap, för vi måste nämligen checka ut från vårat rum nu..

Sömnlös...

Brandon har gått sömnlös hela natten och har nu somnat kl 7.30 på morgonen...
Men innan han somna tyckte han att det va lagom att väcka mej, vilket han även gjort stundtals under natten..
Så nu sitter jag här, och kan inte somna om!
Typiskt!

Här va det tajt!

Denna snygga parkeringen för att tanka fick vi beskåda på vägen till Kambodja....
Det va på håret kan man säga...

Bangkok...

I Bangkok så flög dagarna förbi, vi roades oss mest med en massa shopping från morgon till sen kväll! Så vi har dessvärre inte så mycket bilder!
Soluppgången i Bangkok morgonen vi kom.
Vi åt lunch på Ehtos, här serveras nämligen den godaste falafflen men hummus och pitabröd!
Vi trängde oss igenom Weekend Market...
Tog en sväng med flodbåten.
Hamnade mitt i en Red Shirts demonstration...
Inga kommentarer!

Vår tid i Krabi...

Vi har ju haft fullt upp, så det har vart lite dåligt med uppdatering! Men vi ska nog kunna få med det mesta utav vad som har hänt!

Efter att ha firat nyåret på Koh Phangang så tog vi bussen till Krabi. Väl i Krabi så tog vi oss till Ao Nang som är en bra utgångs punkt till sol och bad öar. Och jag hade även min vän Jonatan och hans familj där som vi ville säga hej till!
Så vi hyrde en Kajak för att paddla över till Railey där dom skulle befinna sej, dock utan resultat visade det sej! Men vi hade en bra dag ändå. Vi paddlade runt i grottor och kollade in öar.
Dag nr 2 lyckades vi dock bättre med letandet efter familjen Brunier! Det vi inte visste va att dom reste 2 st familjer tillsammans, så medans vi letade efter 4 personer på stranden va dom 8 st totalt. Och ett glatt gäng kan vi allt säga! Tillsammans spenderade vi 2 händelserika och roliga dagar!
Den första dagen höll vi oss på Railey Beach för lite sol och bad tänkte vi, men ack så fel men kan ha det ibland! Efter en god lunch, så skulle vi ta en genväg till den andra stranden. Det visade sej dock va allt utom en genväg, för den avslutades med ett stup! Så det va ju bara att begrava stoltheten och vänta tillbaka och ta den vanliga vägen! Men utsikten va vacker iaf, och som vi alla sa. Det är upplevelsen som räknas!
Väl nere på stranden så hinner vi inte mera än att kasta oss i vattnet, vi plaskar runt ett par minuter och sej skriker Jonatans mamma till. Det vi då trodde va en krabba som bitit henne i foten visade sej vara en sting rocka och det va genast full kalabalik på stranden. Thailandarna som i vanliga fall säljer glass och dryck agerade sjukhjälp på 2 sek. Men det va en ny typ av sjukvård vi fick uppleva, den va sprite som hälldes över foten och en brasa som tändes, allt för det inte skulle sprida sej till andra delar av kroppen.
Det slutade iaf med en ambulanstur i 140 km i timmen till sjukhuset i Krabi, och som tur va så gick det bra denna gången! Och det va vi väldigt tacksamma för!
(Tog dock inga bilder, vilket vi skojade om i efterhand.. Det hade kanske kunnat sålts dyrt till Aftonbladet! )
Dag nr 2 hyrde vi en moped och for i till Krabi Town, där våra vänner bodde på lyxhotell deras sista natt. Kvällen spenderade vi på Krabi Night Market, där Jonatan va modig nog att äta nån typ av insekt. Vi kika runt, shoppa lite och hade trevligt!
Vi tackar er alla för roliga dagar i trevligt sällskap!


Relax...

Idag har det bara vart en lugn dag.
Bara legat inne och kurerat mej på rummet. Kollat tv, läst bok och sovit om vartannat!
Jag har nämligen ont i halsen och känner mej inte jätte pigg, så jag hoppas att denna dagen ska hjälpa till att bli piggare fortare!
Jobbar på ett inlägg fullt med bilder från senaste tiden..

Kambodja...

Vi har precis kommit fram till Siam Reap efter en resa som skulle ta 5 timmar, men tog oss 14 timmar!
Vi återkopplar snart, har vart dålig uppdatering nu igen!
Har haft fullt upp om vi säger så! :)

Bangkok!

Jag sager bara Weekend Market!
Jag alskar denna staden!

Bangkok nasta!

Ikvall tar vi nattbussen till Bangkok!
Ser fram emot det!

Hmmm...

Igar hyrde vi kajak och paddla runt oarna har i krabi, hitta aven en del grottor att kika in! Men min kollega hittade vi dock inte, synd det!
Idag hade vi planer pa att hyra moped, men vi far se hur det blir. Brandon sover fortfarande sa att fa upp honom blir mission nr 1! :)

Vad ska man hitta pa idag da?

Solen skiner, och det ar forsta dagen pa lange med bla himmel for oss! Underbart!
Antingen sa hyr vi nog en kajak och paddlar over till Railey dar min kollega Jonatan finns fran sheraton.
Eller sa far det nog bli en mopedutflykt till nan fin strand, for har i Ao nang ar inte stranden sa imopnerande!

Forst ska det kopas frukost iaf!
Sa mycket ar jag saker pa!

Ha en bra dag hemma i snon!

Lycka for lite!

Vi har varm vatten dar vi bor nu!
Och det ar 3 veckor sen sist vi duschade i det!
Lycka!

Mot nya ställen!

Vi har precis käkat middag och spelat kort! Det går banne inte bra för mej på kortfronten nu! Får skärpa till mej!
Nu måste jag ta tag i mej själv och packa ihop min väska som ligger i ett Kaos på golvet, för imorgon kl 05.45 kommer taxin som ska köra oss till båten. Vi ska nämligen ta oss till Krabi imorgon! Hoppas på bättre väder där, för detta börjar bli bra segt nu...
På återseende!

Vilket nyår det blev!

Oj oj oj, vilken kväll vi fick igår.
Jag hade bestämt möte men några vännen från Norrtälje som också är på denna ön, och såg verkligen fram emot att träffa dom. Men ack, så blev det icke!
Påklädda och klara vid 21 tiden redo för att fara iväg på moppen, kommer det världens ösregn! Och det håller i sej, vill jag lova! Så det va ju bara att avvakta, jag blev butter och besviken medan Brandon mest skrattade åt mej!
Så va gjorde vi, jo Brandon läste bok och jag spela data spel. Vi hann även med att spela en hel del kort, som Brandon även vann!(Vilket händer aldrig annars...)Jippie vilket nyår tänkte jag... Och jag blev mer och mer besviken, tänkte att om det nya året börjar såhär, hur ska det då sluta!
Men vid 23.20 lugnade det ner sej lite på väderfronten (trodde vi), så vi pälsade på oss kläderna och iväg for vi! Jag som sminkat mej kvällen till ära, fick åka med solglasögon mitt i natten... Så väldigt smart ut kan jag lova... NOT!
Men iväg kom vi, fick stanna till vid en hamn för att se alla fyrverkerier vid 00.00-slaget! Det va vackert, vi såg alla som även small av på Koh Samui så hela himlen spraka i alla möjliga färger! Å fick en köss av min prins! :)
Efter vårt lilla stopp så hade vi bara en sak i sikte nu, Full Moon Party! Man har ju hört så mycket om det, och vi ville verkligen inte missa det nu när vi va här! Och det va helt sjukt kan jag bara meddela. Ca 30 000 personer på samma strand, alla dricker bucket´s och dansar runt som galningar! Behöver jag nämna att jag inte hitta mina Norrtälje vänner... Galet att se och uppleva!

Ett nyår som jag trodde skulle bli katastrof timmarna innan, blev en riktigt lyckad kväll tillslut!
Välkommen 2011!

























RSS 2.0