Bali:Sanur

Kom till Sanur nu i eftermiddag!
Allt har gatt sa bra sa!
Snorklade vid det sjunkna skepper imorrse, men vi akte till ett japanska som oxa strandat! mycket haftigt och en massa fina fiskar!
Tog aven ett fladdermoss tempmel pa vagen hem, och dar hangde dom i klasar langs med grottvaggen!
Va flera tusentals!

Nu blir vi har i Sanur i narga dagar, och ev aker vi till Kuta for att fa lite sallskap pa min fodelsedag. Men vi far se!
Har ju en massa tips som vi fatt av Elin som maste jobbas av innan vi beger oss! :)


Bali: Lovina mot nya mål!

Godmorgon folket!
Vi sitter just nu i Lovina men har packat Mc:n och ska åka vidare! Vi trivs kanon har båda två och hade egentligen kunnat stanna, men vi får ju tänka liten på tiden med om vi ska hinna allt som vi vill!
Igår så åkte vi och badade i Hot Springs, och det va så skönt. Bara i 30 Graders vatten i denna värmen trodde man inte skulle va någon höjdare men vi njöt som fiskar i vattnet!
Och ännu en upplevelse rikare!
Efter det åkte vi till Balis störsa vattenfall, Git Git. Och det va coolt!
Det ljudet som dånade va det mäktigaste! Va första gången som vi båda såg ett stort vattenfall! Så vi stannade lite extra länge och bara njöt!

Men idag åker vi till Ahmed, där ska det finnas ett USS Liberty skepp, längs med botten. Som man kan snorkla och se toppen på. Och det ville jag göra sist vi va på Bali med men det hann vi inte då. Så denna gången blir det av!
Får trotsa min rädsla yttligare, och denna gången ska jag försöka att inte dränka Brandon! *Lovar*

Så upp på Mc, jobba yttligare på våran Moped sjtärar/rövar/rumpor!
Du far vi mot nya äventyr!

Bali: Lovina

Halloj Sverige!
Har precis ätit en god middag här på vårat "stammis" ställe i Lovina. Dumt att bryta en bra trend, kan vi tycka! :)
Eller så är vi bara typiska svenskar som inte provar nytt när vi gillar det på ett ställe, man kan ju se det så med!

Igår ringde ju våran kl på 05.30, och trötta va vi, det vill jag lova! Men kom upp och va spända inför vad vi förhoppningsvis skulle få se. Väl på standen så va det nog den minsta båten som va tänkt att åka i. Som en smal smal båt, men 2 bambu rör vid sidorna för att hålla den i balans! Men det gick jävlar i mej vill jag lova!
Och iväg kom vi, våran kapten som man ändå får kalla han styrde oss dock iväg åt ett annat håll, än vad det andra båtarna åkte. Och ett tag funderade vi på om detta verkligen va rätt eller om det va en typisk turist grej bara för att tjäna lite snabba pengar! Sätta oss i en båt och sen låta oss stirra på vattnet i 1 timme!
Men ack så fel vi hade, och våran Kapten visade sej vara på precis rätt spår. För mitt framför våran båt dök en hel delfin familj upp över ytan!
Och det va så häftigt att få se dom i det fria, dom va så otroligt vackra! Man va spänd som man samtidigt hade en otrolig lycko känsla i kroppen! Det va så häftigt. Så vi följde dom längs med deras väg, och ibalnd försvann dom och sen kom dom upp igen! Vissa ville spexa och kastade sej upp i luften och snurrade flera varv! Medans vissa bara simmade längs med! Men mitt hjärta smälte ju för det små delfin bebisarna som så troget följde sina föräldrar!
Så vi åkte runt tillsammans ute på havet med delfinerna i ca 2 timmar, fick se dom leka och ha det bra. Och när vi väl åkte därifrån sa hade vi sett uppemot 40 delfiner för alla samlades ihop tillslut.
Det va verkligen en upplevelse!
Detta va en av Brandon saker som han verkligen ville göra, så nu kan han bocka av en sak på sin lista! :)

Sen va det ju även snorkling i den turen som ingick, dock är ju inte jag ett lika stort fan av detta som mina nära och kära vet. Eftersom jag är sjukt rädd för fiskar! får ju som panik när dom närmar sej och vet inte riktigt hur jag ska bete mej.
Men dom tog oss iaf till ett jättefint korall rev mitt ute i ingenstans, och i hoppade jag trors allt! kännde att jag måste försöka komma över detta nån gång. Men rädd va jag, och hade bett Brandon innan att hålla sej nära.
Dock så vart han lite arg på mej för jag hade ju tydligen klängt mej fast det gången jag fick panik så han skönk ju typ! Så jag kan ju förstå hans irritation i efterhand, men just i stunden hade jag ingen koll! :)

Bytte boende igår med, till Harris Home Stay, detta va stället där jag och tjejerna bodde när vi va i Lovina med. Så himla mysiga är dom som jobbar och äger det, och det är det finaste rummet vi haft hittils och även det billigaste! Så vi trivs!

Idag åkte vi iväg på en utflykt! Så himla skönt att ha eget färdmedel så vi kan göra vad vi vill och stanna när vi vill! Har ju hur billigt som helst med. Åkte runt i 4 timmar idag och det gick på 1 tank som kostar oss ca 10 svenska kronor. Så det är ju inga pengar! Och det gillar vi starkt! :)

Vi åkte genom så himla mysiga byar idag, där all lokalbefolkning va så otroligt söda! Dom skratta och log som att dom aldrig sett turister förr! Och vi hälsade ju såklart tillbaka lika glatt!
Vägen som vi åkte idag tog oss genom blomm, frukt och kryddodlingar av alla dess slag. Vi stannade även till vid en sjö (som jag ej kan komma ihåg namnet på just nu dock!) Men otroligt vaeckert va det! Och planen va att påvägen hem åka förbi Git Git vattenfall som ska vara det största på Bali. och när vi väl kom dit och började varndra den lilla biten som va kom ju ösregnet. Så vi sprang tillbaka, sökte skydd och sen fick vi bara vänta tills det skulle ge sej!
Så Git Git åker vi tillbaka till imorgon istället, och hoppas på att vädret är bättre då! Vi ska även kolla in lite varma källor som ska finnas här i Lovina!
Blir nog här nån dag till, har ju ingen stress direkt och vi trivs!

Jag måste få Gratulera Kära Morfar, och Lina i efterskott på era födelsedagar. Är ju inte det lättaste att ringa hem alltid, men ni finns i mina tankar! Grattis, hoppas att ni hade en jätte bra dag!

Och Elin från Sheraton, vilken klippa du är! Alla tipsen som du skickat ska verkligen försöka hinnas med! Hur gulligt som helst av dej! Lovina tipset kan vi boka av redan nu, super mysigt!
Tack än en gång!

För övringt så är det jätte kul att se att ni kikar till oss och har koll, Alltid lika kul att läsa era kommentarer!Jag ska nu försöka byra dator med den som Brandon sitter på, och försöka lägga upp lite bilder!
Vi har nämligen lite att bjuda på nu! :)

Brandon med grabbarna en ute kvall i borjan av varan semester!

 

Mc Hunk, med LV hjalm!

 

Nojd apa som fick fatt i mina solglasogon i Uluwatu Templet!

Dom ar sakert heliga nu! :P

 

Nagra av alla de delfinerna som vi sag!

 

Vi tackar nu for oss da detta tog en hel evighet!
Bye bye so long!Bali: Lovina

Har ju börjar våran roadtrip nu på våran 125:a och det har gått hur bra som helst! Lyckades även att blåsa polisen igår så vi va mycket nöjda!
Just nu befinner vi oss i Lovina, vi kom hit idag. Åkte genom vulkanområdet vid mount Batur, och det var mycket vackert. Kallt på toppen dock så då fick vi allt svida om till varmare kläder!
Fick även en lokal kille som visade oss en snabbare väg utan poliser, och där va det nog inte många turister som hade lyckats hitta på egen hand! Va helt sjukt brant, så jag fick hoppa över på hans mc för att ens komma upp !
Men det va en uipplevelse!

Vi åkte till Ubud och sov där igår, bodde på samma ställe som jag och tjejerna gjorde när vi va här i Maj. Och dom är så trevliga där!
Åkte även och såg det maffiga ris terasserna igår, och presidentens bostad!

Vi valde nog rätt att hyra mc, känns som att vi får uppleva mera av Bali på det sättet!
Imorgon bitti ska vi gå upp kl 06.00 för att förhoppningsvis få se delfiner, och snorkla med sköldpaddor!
Håll tummarna!

Planen va att vi skulle lägga upp lite bilder idag, men dock verkade inte detta internet vilja dessamma!
Vi återkommer!


Bali:Kuta

Godmorgon!
Hur mar vi?
Jo tack, vi mar bra! :)

Vi har hyrt en moped i 2 veckor nu som ska ta oss runt pa Bali, och igar sa borjade vi med att ta oss ner till den sodra sidan. Dock beholl vi boendet i Kuta nu eftersom man kan aka over dagen. Sa vi begav oss ivag vid lunch igar, akte till Nusa Dua som forsta stopp dar det va sa vackert. Kritvit strand, klarblatt vatten och inte alls mycket folk. Vi stannade till pa Geger Beach och tog oss ett dopp. Ligger en massa lyxhotell i dom omradena dar, darav sa ar man nastan sjalv pa standen eftersom alla haller sej pa hotellet.
Skont va det iaf!
Sen hade vi bestammt oss for att aka till Uluwatu dar det skulle finnas ett stort tempel. Men att hitta ar ju inte det lattaste nar man inte rikti8gt ar van med trafiken och karta har jag ju inte last pa lange!
Men vi kom fram tillslut, parkerade mopeden och fick varsin fin sarong att tacka benen med. Sen va det bara att ga in i templet. Och det va maktigt maste jag saga. Det lag hogt uppe pa en bergsklippa sa det va ett jatte stup ner,dar man sag vagorna sla! Massor med apor fanns det med, manga av dom ganska sa vanliga! :) Brandon gillade dom dock inte...
Men nar vi kom dit sa sa jag till Brandon att hall i sakerna hart for dom tar det av dej annars, dock tankte jag ju inte sjalv langre an vad nasan rackte. Utan satte mina solglasogon pa huvudet och glomde bort dom. Och nar jag minst anade det sa hade jag en apa i huvudet som snodde dom fran men. Och nojd va han ma jag allt sga, for han vagrade all lamna tillbaka dom. Sa det blir till att kopa ett par nya for mej! :)

Planen va idag att vi skulle bege oss fran Kuta for att aka runt pa Bali pa varan moped, men det kranglade lite i slutet igar sa vi far en ny imorgon bitti och da far vi. Lamnar in vara stora vaskor pa storage och sen far vi. Ska bli kul att fa se lite annat f;r det ar ingen av oss som ar sa jatte fortjusta i Kuta.
Sa idag gar vi nog ner till stranden en svang och solar och badar lite ist. Det gar ju ingen nod pa oss med andra ord.

Kul att ni skriver lite kommentarer och kikar vad vi sysslar med! Det gillar vi! :)


Bali: Kuta

Bali anropar Sverige!
Hallå!

Vi lever,  och vi har det bra! :)
Här är det varmt och gott, så vi klagar inte!
Pettan, ola och Danne va snälla och kom och hämtade oss på flygplatsen, så det va bara att hoppa på mopeden och dra till Kuta. Där hade dom redan fixat boende åt oss oxå, så det va bara att checka in. Guld grabbar!
Blev nån öl på kvällen för att fira att vi va nere, men sena blev vi inte för vi va helt slut.
Sov 17 timmar den natten, vaknade kl 17.00 dagen efter och fatta ingenting! men jag antar att det va väl behövligt.
Annars så solas det och badas lite! Har det bra med andra ord. Vi blir nog här i Kuta några dagar till för att se om Brandons nackspärr ger med sej. Men sen är planen att åka vidare på Bali.
Hur har ni det där hemma?
Berätta!?


VI insåg precis...

Att vi har yttligare en flygsträcka kvar på 12 timmar och 10 min. Vi är ju så smarta, så vi hade ju knappt kollat på biljetten, vi visste ju vilken tid vi skulle vara på arlanda och det räckte tyckte vi. Men kan ju inte göra så mycket åt saken iaf.
Men nu kika vi på biljetten här, och 12 timmar och 10 minuter kvar. Vi trodde att det skulle va som det första flyget typ, och det va på 6 timmar och 10 min. Men ack så fel vi hade, vi har det dubbla kvar.

Jag älskar min nya dator iaf, hur skönt som helst. Vi har precis tittat på 2 st tv avsnitt, så det är ett skönt tidsfördriv!


Snart får vi sola och bada!
Gött, gött!


I väntans tider Doha!

Nu är vi i Doha, och det första flyget från Sthlm har gått så bra så. Tiden bara sprang iväg. Jag kunde sova en del så det va skönt, Brandon har ju dock nackspärr så för han blev det att titta en massa film. Men det går med andra ord ingen nöd på oss, vi har 5 timmar att spendera här i Doha nu innan vi tar nästa flyg mot Bali.
Så ingen oror där hemma våra vänner, vi har det bara bra! :)


Mot Arlanda mina vänner...

Om ca 1 timme så sätter vi oss i bilen för att åka till Arlanda, Pappa är snäll och kör oss dit.
Och det känns helt okej att lämna Sverige i detta tråkiga väder som det är idag!
Mot solen, här kommer vi! :)


Idag är det även 1 år och 2 månader sen vi träffades!
Jag är lycklig!


Kan fortfarande inte ta in det...

Man säger hej då till alla nära och kära. Men vi båda har väldigt svårt att ta in att vi inte kommer att ses på ett tag nu. Det känns liksom inte...
Undrar när det går upp för oss!?

Dock är det en lättnad med att jag inte mått dåligt denna gången, nu har jag ju mitt hjärta med mej på resan. Förra gången va jag ju ett vrak innan avgång. Så det är jag väldigt tacksam för!

Men mina vänner, det är ju inte ett farväl för alltid. Det är ju bara för stunden, jag får glädja mej med det när det väl går upp för mej! :)


Sista natten..

Har precis sovit sista natten i lägenheten här på Gullmarsplan som vi trivts så bra i. Och det känns lite vemodigt att lämna den måste jag allt erkänna!
Men vi har ju mycket annat kul att se fram emot.
Imorgon börjar ju äventyret på riktigt.
Skickade ju ut ett sms till många av mina nära och kära, och då visade det sej att vissa inte ens visste att vi skulle iväg. Så vi får väl dra resplanen till er lite; (det lilla vi själva vet)
Imorgon Onsdagen den 15 September kl 11:25 så lyfter vårat plan från Arlanda mot Bali. Väl på plats så kommer nog grabbarna grus från halmstad att möta upp oss. Brandon har nämligen 3 vänner som studerar på Bali. Så vi kommer nog att passa på att hinna träffa dom den första tiden.
Sen är det så att vi har visum i Indonesien i 2 månader, så vi kan göra precis vad vi vill! Men vi har pratat om att åka till Gilli, Komodo och Flores. Och sen har vi en biljett till Borneo bokad från Jakarta, men vi får se hur vi gör med den.
Det enda vi vet är att vi planerar inte allt för mycket, utan vi tar det som det kommer. Vi gör det vi är sugna på, och åker vidare när vi blir nyfikna på ett nytt ställe.
Men som vi pratat lite löst om här hemma, så blir det ca 6 månader i Asien och sen avslutar vi 3 månader i USA. Men det är ju under förutsättningen att vi trvis med att backpacka och att pengarna räcker som vi räknat på såklart!
Det är nämligen så att Brandon har aldrig vart på "solsemester" eller i Asien länder förut, så jag hoppas inte att han får en chock. Men dom flesta känner sej ju hemma i Asien så det ska nog gå bra.
Vi tar helt enkelt allt som det kommer!
Enkelt levene!
Men som jag skickade iväg i sms:et i veckan så kommer jag att behålla samma mobil nr som jag alltid har haft, kommer ju dock inte att använda telefonen på resan. Den ska också få semester, och dessutom är det ju en frihet att slippa!
Vi ska försöka uppdatera så ofta som det går, för att ni ska kunna ha lite koll på vad vi sysslar med. Så kika gärna in här lite då och då! :)
Jag önskar er alla här hemma en jätte bra tid, och ni måste lova att vara rädda om er och ta hand om varandra!
Min familj, Jag älskar er!
Vi drar oss ur nu när det börjar att bli kallt här hemma!
Låt äventyret börja!

Jobb Jobb Jobb!

Men det är mitt sista jobbpass idag, och jag jobbar med dom bästa!
Så detta ska bli kul!

Norrtälje nästa!

Ska bege mej mot bussen nu, ska nämligen till Norrtälje och äta lunch på Kina restaurangen och säga hej då till min kära familj.

Hemma lördag blev det visst!

Vart så seg igår efter all städning och packning, så jag fastnade bara hemma i våran uppblåsbara madrass som just nu fungerar som soffa i det här hushållet!
Kollade på alla idol avsnitt som visats på tv i veckan, och detta vart en stor favorit måste jag säga!
Får hoppas att det  kommer gå bra för han i resterade uppträdanden, ni får väl uppdatera mej hur det går!?

Det va KAOS!

Och då menar jag verkligen KAOS igår på Gröna Lund.
Hoffmaestro drog fullt hus så att dom va tvugna att stänga insläppet vid 19.30. Och det va helt sjukt där inne. Det va så mycket folk, och alla skulle ju såklart fram. Det va varmt, trångt och alla skulle ju såklart "fram". Hysterisk stämning skulle man kunna säga.
Vi hade ändå tur, då vi hittade en plats vid kravallstaketet lite vid sidan av scenen. För när konserten väl började så stod vi bra där... Dock va det även där alla som svimmade hamnade,och folk med riktigt panik. Och stackars tjejen som kom haltande, som hade lyckats trampa på ett vinglas som gick rakt genom skon och in i foten... Otur kan man säga.
Jag har aldrig vart på någon festival innan i mitt liv, men nu kan jag förstå, när man kan läsa i tidningarna att folk har blivit ihjältrampade på konserter. Det va verkligen panik artat ett tag där igår.
Men om man ska sammanfatta konserten så va den helt magisk! Och att Hoffmaestro bjuder på sej själva, det finns det ingen tvekan om!
Det är det bästa jag sett och hört på länge!
All Credd till dom!
Det va folk överallt!
Dock va dessa tvugna att hoppa ner, eftersom polisen skulle avbryta konserten annars.

(By The Way, fullkomligt Älskar våran nya kamera!)


Äntligen Fredag!

Som jag längtat!
Och ikväll ska vi till Gröna Lund och lyssna på när Hoffmaestro äger scenen!
Ska bli så himla kul!
Nej nu måste jag rusa ner till tunnelbanan!
Jobbet kallar!

Kvälls bak i stugan!

Här hemma bakas det kladdkaka för fullt just nu, har slängt ihop 3 st än så länge!
Brandon jobbar ju sin sista dag på Audi imorgon (som han längtat) så vi tänkte att det kunde va ett bra avslut att bjuda på någonting! :)

Det är mycket nu!

Städar, packar och slänger saker om vartannat!
Det är verkligen fullt upp just nu...
Skulle behöva sova någon timme innan jobbet med, men har börjat inse att tiden för det finns inte idag.
Jobbar kväll idag, och det känns lite summt.. Har ju inte gjort det på ett bra tag nu. Men det ska bli kul, hoppas att det är någon rolig middag med goa gäster så att tiden bara springer iväg. Då hinner jag ju inte bli trött!
Bra taktik va? :)

Bara 1 vecka kvar...

På onsdag om 1 vecka vid denna tiden kommer vi att befinna oss på Arlanda. För att då börjar vi nämligen våran resa som först kommer att ta oss till Bali.
Har inte riktigt förstått det än, och jag tror inte att jag gör det förns vi väl är på planet.
Vi har verkligen sagt upp både Jobb och Lägenhet.
Låt äventyret börja!

Vem kan slå Filip och Fredrik?

Jo det kan jag tala om för er!
Det va nämligen ingen som kunde göra det idag! :)
Jag och Brandon kom precis in från tv-inspelningen av programmet som kommer att sändas i tv i höst. Va bra spännande att se, och även kul att vara med om. Jag hoppas dock att men slipper att synas på bild, men det återstår ju att se.

Stora fixar dagen!

Idag har vi hunnit att göra en massa saker som vi hade på våran "att fixa lista", och det känns så himla skönt. Jag hatar att vara ute i sista stund, så just nu jobbar jag med tänket att vara väl förberedd. för jag vet att det sista dagarna kommer det att komma upp något som vi vill göra eller bara måste fixa!
Kan fortfarande inte helt ta in att vi åker om ca 1 vecka och 3 dagar, och att vi inte vet när vi kommer hem. Känns som att jag bara ska på 2 veckor sol semester.
Undrar när man ska förstå att vi verkligen inte har så mycket att komma hem till...

Stolt ägare utav dessa nya prylar!

Asus Eee Pc, SeashellSony Nex3

Nu är vi bra kittade inför resan, må jag allt säga...

RSS 2.0