God Jul

Jag vill önska er alla en God Jul!
För 1 år sedan befann vi oss i Thailand, längtar tillbaka!

Ischoklad med marabou daim

Här hemma har jag kommit in i något slags bak "mood" lagom till jul.
När min älskade mormor fanns i livet träffades vi alltid den 23 December för att julbaka och spela Bingolotto på deras uppesittarkväll. Sen kom alltid morfar med ett litet paket till mormor efter 00.00 slaget, för då hade nämligen mormor Eva namnsdag. Dessa kvällar kommer jag alltid att glädjas åt och sakna!
Så denna julen känns det lite extra tomt eftersom det blir första julen som jag inte kommer att fira i Norrtälje tillsammans med min familj. (Förra året kan jag inte riktigt räkna med eftersom vi var på resande fot.)
Istället kommer vi att fira Julafton tillsammans med Brandons familj, och jag tvivlar inte på att vi får det bra. För det vet jag att det kommer att bli. Men jag är trots allt väldigt hemmakär när det är högtider som ska firas!
Men åter till Julbaket, jag får ju som sagt sysselsätta mej själv i år. Och hittills så har jag lyckats med både Mozartskulor, Marianne tryfflar, PolklaChoklad, Lakritsknäck och idag blev det Ischoklad med Daim!
Prova du me!




Kanon goda och super enkelt!
200 Gram Marabou Choklad (Valfri smak)
100 Gram kokosfett!

Smält ihop allt i ett vattenbad, häll upp Chokladen i fromarna.
Och vips in i kylen tills dom stelnat!
Sen är dom färdiga för att avnjutas!
Lycka till!


Polka

Det blev lite kvällsbak, mörk choklad, ljus choklad och sen krossade polkagrisar över!
Mums!

19 December

Det var nog en mildare släng av magsjuka som jag åkte på i helgen, var ur form skulle man kunna kalla det. Pratade med mina kollegor idag på jobbet och även en utav dom hade legat hela dagen igår, men nu verkar det vara över vilket är fruktansvärt skönt!
Att må illa är inte min favorit sjukdom, man blir ju så fruktansvärt hjälplös!
Vi kom iaf iväg till Gekås en sväng i Lördag, och det var inte alls mycket folk vilket var super skönt. För att gå och trängas med en massa arga tanter och gubbar hade jag inte orkat. Utan men kunde gå i lugn och ro, vi hittade inte speciellt mycket men nån julklapp blev det iaf.
Lördagskvällen tillbringade vi på Emmilias soffa, lagade god mat och kolla på tv. Att vi alla slocknade som barn behöver jag kanske inte nämna! :)
Och sen var det ju Måndag igen, och veckan är igång som vanligt. Har precis kommit hem efter ett gympass med Emmilia vilket jag har börjat älska. Fan vad det är kul att träna, typ som idag när vi bäda var sjukt omotiverade så peppade vi varandra och körde på. Sen att det blir lite trams påvägen är en annan sak, men det bjuder vi på!
Brandon är hos em kompis ikväll och jag har precis duschat, så ni ska jag bädda ner mej i soffan med Bosse-Bus, och börja läsa en ny bok tror jag. Är sjukt sugen på att läsa Blondie, innan den kommer att komma ut på bio. Carolina Gynning är ju en av huvudrollsinnehavarna i den filmen. Och hon är ju bara för bra!
Bosse tar gärna upp hela soffan om han får chansen!

Lördagmorgon

Godmorgon!
Sitter här i köket med Bosse och väntar på att Emmilia och Brandon ska vakna till liv. Men det känns som att jag kan få vänta ett tag! :)
Själv har jag mått så fruktansvärt illa sedan igår (Nej jag är inte gravid). Det slog till på jobbet efter att jag druckit 2 koppar kaffe för att bli av med min koma trötthet. Och sedan satt det i vill jag lova, så om det vart en koffein förgiftning eller om det är någon sorts magsjuka på G, ingen aning men det visar sej väl.
Sova kan man ju inte göra när man mår så illa iaf, därav sitter jag är sedan en tid tillbaka!
Kvällen igår spenderades i soffan, och planen för idag är att ta sej till Gekås för att förhoppningsvis handla lite julklappar, har nämligen inte köpt en enda ännu. Jag har ingen julkänsla överhuvudtaget i kroppen och det är lite tråkigt. Vi får hoppas att det kommer!

Bosses manlighet

För lite mera än 1 vecka sedan så blev ju Bosse-Bus av med hela sin manlighet. Ingenting att skratta åt, men det var svårt att låta bli när han väl vaknade upp från sin narkos här hemma.
Se så söt han är när han vinglar runt. (Tur dock att det inte satt i allt för länge)



Beslutet

Som min kloka vän Ann skrev i kommentarsfältet:
Gratis är gott!
Så med det i bakhuvudet tecknade jag ett gymkort på det nya "fansy" gymmet i stan. Tack för rådet Ann, du är bra klok!
Och jag kan ju även erkänna att jag kanske hade lite fördomar, för det har inte alls vart så farligt som jag trodde att det skulle vara. Och dessutom så har jag ju fått en träningskompis, Emmilia tränar ju även på samma ställe så vi har haft sällskap. Och att det är betydligt mycket roligare är ju ett plus i kanten!

1000 Bitar

Jag har alltid vart lite utav en pussel-nörd. Jag kan sitta i timtal och pussla, det finns inget som kan störa mej. Och så har det vart sedan jag vart liten, Jag har ett jäkla tålamod när det gäller sådant.
När jag va yngre satt jag ofta framför tv:n hemma hos mormor och morfar på mitt pusselbord och var mera än nöjd.
Nu vart det ett bra tag sedan som jag vart i farten med det. Men när jag var hemma hos mamma på besök sist så hade hon köpt ett pussel till mej.
Så jag packade upp det när jag kom hem och sen tog det väl cirka 1 vecka innan jag var klar. Tycker att det är avslappnande att sitta nån timme på kvällen och ha någonting att pyssla med istället för att bara titta på tv.
Nu är det ju som sagt klar och snart ska det väl packas ihop igen, men kan erkänna att det känns lite vemodigt! :)
Detta var denna månadens pussel!

I valet och kvalet

Är i valet och kvalet just nu. Mitt träningskort gick nämligen ut idag, och jag hade inte tvekat på att köpa ett nytt 3-månaders kort om det verkligen är så att vi Vet att vi kommer att vara här om 3 månader. Men som situationen ser ut just nu kan jag inte ha svaret på den frågan för tillfället.
Och jag har inte lust att betala vad 1 månad kostar separat, för det har inte riktigt plånboken råd med just nu. Jag frågade lite snällt om jag kunde få köpa ett 3-månaders kort, och om det nu är så att vi flyttar eller reser så kanske man kunde få pengarna tillbaka om jag kunde visa upp papper på det. Men det såg mörkt ut, även om hon gärna hade önskat att hon kunde hjälpa mej.
Så nu vet jag alltså inte hur jag ska göra! Jag trivs jätte bra där jag tränar just nu, och jag fullkomligt Älskar att dom har Pulsbaserad träning där man kan följa sej själv. Det om något motiverar mej till att träna och prestera!
Att jag tvekar är även lite för att vi kan få ett gratis gymkort genom jobbet på ett ställe inne i stan. Det är bara det att det känns som ett lite "finare" ställe, och jag tror inte alls att jag kommer att känna mej bekväm där. Jag är inte den tjejen som sminkar mej innan jag ska träna. Och lite den känslan får jag av detta andra gym.
Ska jag då alltså köpa ett kort på stället jag trivs, och ev riskera att förlora pengarna om det är så att vi flyttar!?
Eller jag ska pina mej ner till detta andra gymmet bara för att det är Gratis!?
Gaaaahhhh, jag blir tokig!


Jobbe Lördag

Det är ju helt sjukt, att det ska vara kolsvart när man går upp 7.45. Kändes som at någon hade slagit mej i huvudet när klockan ringde idag.
Vart kanske lite väl sent igår, och sånt straffar sej med detsamma verkar det som! Jag Emmilia och Madde kollade på Idol finalen igår och bakade lite godis. Det vart Marianne tryfflar, Mozart Kulor och lakrits knäck. Livsfarligt för man ska ju egentligen inte äta! (Allt för mycket!)
Men att Amanda helt klart var värt att vinna Idol, det behöver vi ju inte ens disskutera! Hon har ju utklassat genom hela tävligen! Dock kan man ju undra om det hade vart bättre för hnnes egen del att komma 2:a pga skivkontrakt bundna till Idol isv. Men hon grejjar nog det me!
Om 5 minuter ska jag ta bilen och åka till jobbet. Jajjemen du hörde rätt, Bilien. Vart visst bekväm så fort man fick den. Nej men det blåser ju sjutton idag så jag får åka med gott samvete då tycker jag. För sen ska jag försöka att cykla till den förbaskade snön kommer!
Sist jag såg snö var hos Brandons farfar i USA, detta var i April.


Storm Varningar

Här blåser det storm idag, och det verkar det göra på många andra ställen i Sverige med om man tittar på alla Facebook statusar.
Själv är jag överlycklig, för vi har nämligen en egen bil från och med igår. Så idag när det blåser som värst så behöver jag inte cykla!!! Wiiiiii!
Hade nog nämligen inte ens kommit upp till jobbet idag annars, för när det är så att träden viknar här hemma i stan går inte inte alls att cykla uppe vid flygstaden där det är helt öppna fält!
Idag ska vi ha fullt Julbord på jobbet, för endast 95kr!
Vilken som ni säkert förstår kommer innebära kaos med människor!!!
Välkomna till Gomidda!

Onsdag

Jaha, så vad har vi pysslat med idag då?
Jo jag har jobbat och det var ju så himla kul!!! *Not*
Det har vart dåligt med träning nu i veckan, var på ett spinningpass i Måndags men sen igår har jag kännt mej lite småhängig. Har fått lite ont i halsen och svettas om vartannat. Kanske bara är varningar på tant-tecken!?
Men varför är det så att det dåliga samvetet kryper fram så fort man slarvar med träningen? Och hur kommer det sej att man även slarvar med maten så fort man har inte tränar. Jag har nog dålig karaktär...
Så istället har jag cyklat hem från jobbet dessa dagar, bäddat ner mej i soffan och läst en bok. Jajjemen du läste rätt, har kommit in i en period när jag är sugen på att läsa igen och det är mysigt.
Just nu läser jag en bok skriven av Denise Rudberg, den är lätt att fastna i, inte alls svårläst och lite tjejig. Det är hennes första bok i en serie som kriminalroman!
Så det är så jag fördriver tiden här hemma en Onsdagkväll. Och sen ska jag nog även titta på Bonde söker fru, för även om jag inte har följt alla avsnitten så måste jag ju bara veta hur det gick för bönderna nu i efterhand.


Bosse-Bus

Hello!
Känner att jag tappat stinget med detta bloggandet för tillfället, men ändå så är det ju folk inne och kikar varje dag om jag uppdaterar eller inte. Och det är ju bra smickrande måste jag erkänna.
Men det känns som att denna perioden på året är en liten trisst period. Det är kallt, mörk och regnigt. Och snart kommer säkert snön med även om jag inte saknar den.
Jag som cyklar till jobbet varje dag är ju tacksam för varje dag som den inte har lagt sej tillrätta på marken. Men igår var det ingen snö ute, men lik förbannat var det isgata på backen visade det sej ganska snabbt. Och det är klart att jag kan ju inte "Ta det lungt" när jag ska cykla någonstans så det är klart att jag ramlar. Cyklen for åt ena håller och jag försvann åt andra. Slog mej lite lätt på handen och armbågen, och desto mera på vänsterknät. Men jag är ändå glad, för det hade ju kunnat gå betyligt mycket värre.
Även Bosse-Bus var lite smått groggy här hemma igår kan man säga. Han har nämligen vart hos veterinären för att ta bort bollarna, vaccineras och få en öronmärkning. Men han kom ju hem när han fortfarande var sövd, så det var några timmar här igår kväll som han krävde extra uppsyn!
Nu är han dock uppe på tassarna igen och man märker inte ens av ingreppet han var med om igår!

Segt som kola

Vilken helg! Helt kanon har det vart, och eftersom jag även var ledig Fredagen så har vi hunnit gjort en himla massa saker! 
I fredags så åkte vi till Väla Köpcentrum för att kolla på en kostym till Brandon. Och han hitta en så himla fin, och även finskor till det. Så nu vågar man ju knappt släppa ut honom när det vanskas till kostymfest nästa gång! :)
Själv handlade jag blocksljus och värmeljus på IKEA, gäller att passa på när man ändå är i Helsingborg!
Lördagsförmiddagen spenderade vi på stan i Halmstad, kollade lite butiker och strosade runt i det trissta vädret. Det va ju knappt en människa ute igår!
Sen på kvällen var vu bjudna till födelsedags fest hemma hos Malin. Vi lärde känna varandra när vi jobbade på Morfars för lite mera än 2 år sedan, tyvärr så blir det inte att vi ses så ofta nuförtiden. Men shit vilken bra fest hon hade dragit ihop igår!
I skrivandets stund står jag och kokar gräddkola, och ska snart krypa ner i soffan för att avverka kvällens Söndagsfilm.
Måste erkänna att det hade ju inte vart fel med att vara ledig imorrn me!? ;)

Julkalendern

Hade så himla svårt att sova inatt igen, och det är klart att jag vaknar 08.15 när jag är ledig. Det är ju nämligen den tiden jag alltid går upp i vanliga fall.
Så jag ligger nu i soffan, tänt lite ljus och har precis kollat på årets julkalender som visas på SVT Play.
Jag brukar ju inte alls kolla på detta, men i år ska man kanske ta sej lite tid för den verkar vara bra!
Bosse levar rövare just nu, han har någon form av kapplöpning mellan köket och mej i soffan!
Bäst att se upp!

The Help!

I söndags så började vi titta på film , The Help. Och eftersom jag brukar vara ganska bra på att somna under filmkvällarna så var denna Söndag tyvärr inget undantag. Dock kan jag önska tat jag höll mej vaken för jag gillade verkligen denna filmen. Så nu när jag är hyfsat pigg tog jag och såg det sista 30 minuterna som jag missa.
Och jag säger bara, Se Denna Filmen!



Städkväll!

Hela veckan har bara rullat på, lika fort som alltid tycker jag! Ändå drar dom ner konstant där jag jobbar, så jag kan knappt påstå att man jobbar! Denna månaden får jag inte jobba Fredagarna, för att det inte är så mycket att göra. Alla i personalen har blivit drabbade och det är ju ingen som är speciellt nöjd med det. Men andra ord så får jag knappt ihop några timmar alls i December. Vilket kommer att resultera i No Money i Januari. Det är tur att man har en buffert!
Vissa hade säkert tycket att det va superskönt att vara ledig en Fredag, och det hade jag med tyckt om det var så att man kunde slappna av. Men pengar vill man ju och ha behöver! Det kommer vi ju inte undan.
Så här hemma smids det planer för vad vi ska hitta på...
Så denna Torsdagskväll efter att ha tränat har jag bara spenderat hemma. Jag skickade iväg Brandon till hans vän, för han kändes inte så munter idag. Så jag hoppas han kommer hem med ett bättre humör!
Och gör han inte det är det ju någonting som är fel, jag har nämligen storstädat, dammtorkat, våtmoppat, tvättat, handlat och just nu så bakar jag saffransmuffins!
Så jag hoppas att det gör honom glad!
Detta ska bli gott det!

RSS 2.0